Tecavüz davası savcısı: O saatte bara gidip içki içerse başına her şey gelir

Tecavüz davası savcısı: O saatte bara gidip içki içerse başına her şey gelir

Ankara’da bir öğrencinin tecavüze uğramasının ardından açılan davada savcının “O saatte bara gidip içki içenin başına her şey gelir” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Tecavüz davası savcısı: O saatte bara gidip içki içerse başına her şey gelir
16px
24px
17.06.2019 07:45
ABONE OLgoogle

Ankara’da bir öğrencinin tecavüze uğramasının ardından açılan davada savcının “O saatte bara gidip içki içenin başına her şey gelir” ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre öğrenci değişim programı ile Ankara’da bir üniversitenin ekonometri bölümünde eğitim gören 22 yaşındaki İspanyol kadın öğrenci, 6 Mayıs'ta gittiği barda içkisine ilaç karıştırıldığından şüphelendiğini ve kendine geldiğinde tecavüze uğradığını anladığını söyledi.

ŞÜPHELİLER SERBEST BIRAKILDI

Şikayet üzerine gözaltına alınan T.B ve H.İ.K, nöbetçi savcının tutuklama talebine rağmen Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği, adli kontrol şartıyla iki şüpheliyi serbest bıraktı. Kadın öğrencinin avukatı Kemal Ulusoy, dosyayı nöbetçi savcıdan devralan soruşturma savcısının değiştirilmesi talebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

"O SAATTE BARA GİDİP İÇKİ İÇENİN BAŞINA HER ŞEY GELİR" DİYEN SAVCININ DEĞİŞTİRİLMESİ TALEBİ

Ulusoy başvurusunda, “Savcı, bu tip suçlarda göstermesi gereken özeni ve hızı göstermemiş, taleplerimizi içerir dilekçeleri dikkate almayarak işlem yapmamış, daha önemlisi vekillerin yanında dahi ‘O saatte bara gidip içki içenin başına her şey gelir’ gibi ifadeler kullanarak dosyaya bakış açısını yansıtmıştır.

Sayın savcının önceki benzer dosyalarda da takındığı tutumunun tarafımızdan biliniyor oluşu ve taleplerimize karşılık vermemesi karşısında dosyadan el çektirilmesi ve yeni bir savcıya dosyanın tevdi edilmesini talep etme gereği hasıl olmuştur” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde