Tatlıcı'da 1.5 milyar dolarlık miras kavgası

Tatlıcı'da 1.5 milyar dolarlık miras kavgası

Üvey annesi tarafından babası Şeyhmuz Tatlıcı'dan kalan miras tabloları çalmakla suçlanan Taha Tatlıcı, beraat ettikten sonra savcılığa başvurdu: "Üvey annem 'çalındı' dediği tabloları, internet üzerinden satıyor"

Tatlıcı'da 1.5 milyar dolarlık miras kavgası
16px
24px
07.10.2022 05:17
ABONE OLgoogle

Şetat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmuz Tatlıcı, 2012'de hayatını kaybetti. Tatlıcı'dan geriye yaklaşık 1.5 milyar dolarlık bir miras kaldı.

1.5 MİLYAR DOLAR KALDI

O günden sonra Tatlıcı'nın ilk evliliğindan olan 8 çocuğu ile ikinci evliliğini yapıp bir çocuk dünyaya getiren Bengi Tatlıcı arasında miras kavgası çıktı.

DAVADAN BERAAT ETTİ

Sabah'tan Dilek Yaman Demir'in haberine göre gayrimenkul zengini Tatlıcı'nın çok sayıdaki mülkünün tek tek tespit edilmesi için açılan davalar sürerken eşi Bengi Tatlıcı, üvey oğlu Taha Tatlıcı'yı Kanlıca'daki yalılarında bulunan ünlü ressamlara ait tablolar ile antika eserleri çalmakla suçlamıştı.

Tatlıcı yargılama sonrası davadan beraat etti. Bu kez oğul Tatlıcı karşı hamle yaptı.

11 TABLO YERİNDE DEĞİL

Taha Tatlıcı, üvey annesinin tabloları Kanlıca'daki villasında sakladığını ileri sürerek bulunmaları için tespit davası açtı.

Mahkeme yalıda 28 adet tablodan 11 tanesinin olmadığını ve 5 tanesinin de baskı tablo ile değiştirildiğini belirledi.

Tatlıcı, bunun üzerine üvey annesi hakkında kayıp bir tabloyu internet üzerinden sattığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde