Tatil yerinize Netflix karar veriyor

Tatil yerinize Netflix karar veriyor

Çevrimiçi dizi/film izleme platformu Netflix milyonlarca izleyici tarafından rağbet görüyor. Bununla birlikte platformlardaki dizi ve filmlerin geçtiği yerler, izleyiciler tarafından ziyaret akınına uğruyor. Araştırmalara göre ziyaret edilen mekanların %70'i bir dizi veya filmden görülüyor.

Tatil yerinize Netflix karar veriyor
16px
24px
25.03.2023 14:12
ABONE OLgoogle

Tatilciler sevdikleri dizi ve filmlerin geçtiği yerlere hızla akın etmeye devam ediyor.

 Bir zamanlar turistlerin West Village'daki Friends apartmanını keşfetmesi, ardından Dubrovnik'in Game of Thrones hayranlarının akınına uğraması, şimdi de The White Lotus sayesinde belirli otellerin tamamen tükenmesi şeklinde devam ediyor.

American Express'in yeni raporuna göre, Z ve Y kuşağı gezginlerinin %70'i bir destinasyonu ekranda gördükten sonra seyahat etmek için ilham aldıkları söyleniyor.

American Express Seyahat Başkanı Audrey Hendley ise konu ile ilgili "Gezginler pop kültüründen giderek daha fazla ilham alıyor" ifadelerini kullandı.

OTEL REZERVASYONLARI YÜZDE 425 ARTTI

Bloomberg'in haberine göre bu akımın giderek yayılmasında pandemi alışkanlıkları da etkili olmuş olabilir. Dizi veya film karakterlerinin gittiği yerleri izleyen seyirciler, seyahat yasaklarının kalkması nedeniyle artık dizide izlediği yerleri bizzat kendileri tecrübe etmek istiyor.

Four Seasons Resort Başkan Yardımcısı Marc Speichert, izleyicilerin ziyaret akını ile ilgili “ Dizinin yalnızca birinci sezonundan sonra otelimize olan ilgi %425 arttı. Önümüzdeki sezon için bile tesisimizin biletleri tükendi. İnanılmaz bir istek ve ilgi var” dedi.

İngiltere’de ise ünlü fantastik film serisi Harry Potter’da ise, baş karakter Potter’ın, Howgwarts’a giden trene bindiği Peron 9, hala yoğun bir şekilde ziyaret ediliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde