Tasfiye edilen şirketlerde 400 Bin kişi mağdur!

Tasfiye edilen şirketlerde 400 Bin kişi mağdur!

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu’nda yapılan değişiklikle, tasfiye edilen şirketlerden alacağı olan binlerce kişi mağdur oldu.

Tasfiye edilen şirketlerde 400 Bin kişi mağdur!
16px
24px
22.07.2021 04:48
ABONE OLgoogle

Tasfiye edilen şirketlerden alacağı olan binlerce kişinin mağduriyetlerin incelenmesi için CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın tarafından Meclis araştırma önergesi verildi.

Yasadaki değişiklikle tasarruf finansman şirketlerinin denetim ve gözetimi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bünyesine alınmıştı.

BDDK'ya başvuran 35 şirketten 21'i BBDK'dan onay alamadı ve kapatılmasına karar verildi. Aydın, yeterli şartları taşımayan şirketlerin “BDDK'ya başvuru yaptım” diyerek para toplamaya devam ettiklerine dikkat çekerek, şunları söyledi:

400 BİN KATILIMCI

“Tasarruf finansman şirketindeki katılımcı sayısı yaklaşık 400 bin. Daha önce yaşanan konutzede olayı gibi bir tehlike söz konusu.

Tasfiye edilen şirketlerdeki ev ve araba almak için yatırım yapan binlerce kişinin mağduriyetleri araştırılmalı ve çözüm bulunmalı.”

19.3 milyarlık borç icrada

Vatandaşların bankalara ve finansman şirketlerine olan borcu 2 -9 Temmuz arasında 3.5 milyar lira daha artarak 912.6 milyar liraya yükseldi. Vatandaşların vadesinde ödeyemediği için bankalar tarafından icraya verilen borçları da; 14 milyarı tüketici kredileri, 5.3 milyarı da kredi kartları olmak üzere toplam 19.3 milyar lira.

Başak Kaya/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde