Tartışmalı projeyle ilgili Bakan Kurum’dan açıklama: ÇED sürecini de tamamladık

Tartışmalı projeyle ilgili Bakan Kurum’dan açıklama: ÇED sürecini de tamamladık

Kurum, “Ülkemiz için gerçekten çok önemli gördüğümüz bir proje. Bu noktada, biz ‘Kanal İstanbul Projesi, Boğaz’ın koruma, kurtarma ve özgürlük projesidir diye altını çizerek ifade ediyoruz” dedi.

Tartışmalı projeyle ilgili Bakan Kurum’dan açıklama: ÇED sürecini de tamamladık
16px
24px
18.12.2019 20:09
ABONE OLgoogle

Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "ÇED sürecini de tamamladık. Bu süreçte de gerçekten, sivil toplum örgütleriyle, belediyelerle, üniversitelerimizle, hocalarımızla bir çalışma grubu oluşturduk ve bu grup çerçevesinde, çevreye olan etkilerini en aza indirecek şekliyle bir çalışma yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulunda 2020 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2018 Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmeleri devam ediyor. Kanal İstanbul Projesi’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Ülkemiz için gerçekten çok önemli gördüğümüz bir proje. Bu noktada, biz ‘Kanal İstanbul Projesi, Boğaz’ın koruma, kurtarma ve özgürlük projesidir diye altını çizerek ifade ediyoruz” dedi. İmamoğlu: Kanal İstanbul güzergahındaki tüm mülk satışlarını araştırıyoruz

“SÜREÇ TAMAMLANDI”

ÇED sürecinin de tamamlandığını vurgulayan Bakan Kurum, “Bu süreçte de gerçekten, sivil toplum örgütleriyle, belediyelerle, üniversitelerimizle, hocalarımızla bir çalışma grubu oluşturduk ve bu grup çerçevesinde, çevreye olan etkilerini en aza indirecek şekliyle bir çalışma yürütüyoruz. Bu çerçevede, proje gerçekleştiği zaman, Boğaz’ımızın yükünü hafifleteceğiz, trafiğini azaltacağız, hem hava hem su kalitesini iyileştirmiş olacağız. Bu çerçevede, deniz canlılarımızı da koruyarak tüm bu değerlerimizi gelecek nesillere koruyarak aktarmış olacağız” ifadelerini kullandı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde