Tarkan, rant haberleri sonrası sessizliğini bozdu

Tarkan, rant haberleri sonrası sessizliğini bozdu

Şarkıcı Tarkan Tevetoğlu, hakkındaki iddialara ilişkin Twitter'dan açıklama yaptı.

Tarkan, rant haberleri sonrası sessizliğini bozdu
16px
24px
22.01.2020 18:06
ABONE OLgoogle

Tarkan Tevetoğlu,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki (İBB) imar dosyası ile ilgili rant iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada hakkında yapılan ithamlara üzüldüğünü belirten Tevetoğlu, arsa ile ilgili kimseden bir rant beklentisinin olmadığını kaydetti. 13 yıldır imar izni alamayan Tarkan'ın dosyası 6'ncı kez İBB Meclisi'ne geldi

Tarkan Tevetoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Son günlerde gerek yazılı basında gerek sosyal medyada hakkımda yapılan haksız ithamlar beni son derece üzmüştür. Söz konusu arsa ile ilgili kimseden bir rant beklentim ya da ayrıcalık istemim olmamıştır, olmaz da.

Konuyla ilgili 13 yılı aşkın süredir ben de her vatandaş gibi hukuksal haklarımı kullanarak başvurularımı yapmış ve mağduriyetimin giderilmesi için bu doğrultuda ilerlemişimdir.

Benimle ilgili olumsuz bir algı yaratmaya çalışan kaynakların daha duyarlı olmalarını ve aslı olmayan bilgilerle kamuoyunu etkilemeye çalışmamalarını rica ediyorum.

Konuyla ilgili detaylı teknik bilgi ve hukuki açıklama hukuk danışmanlarım tarafından kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır.

?ref_src=twsrc%5Etfw">January 22, 2020

TARKAN'IN 13 YILLIK İMAR TALEBİ

Tarkan ve ablası Handan Menekşe'nin sahibi olduğu HİTT Müzik Prodüksiyon Tanıtım Turizm San. ve Dış Tic. Ltd. Şirketi, 2007 yılında Bayrampaşa Cevatpaşa Mahallesi'nde bir arazi satın aldı. Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi'nin kuzeyinde ve cadde kenarında bulunan 5 bin 283 metrekarelik arazinin imarını değiştirmek için daha önce 5 kez İBB'ye başvuruda bulunuldu. Akaryakıt istasyonu ve otel yapmak için yapılan başvurular daha önce belediye tarafından reddedilen Tarkan, altıncı kez başvurusunu tekrarladı.

Tarkan'ın, imar dosyası, geçtiğimiz günlerde 6'ncı kez İBB Meclis'ine geldi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun uygun görmeyip raporunu bu yönde hazırladığı imar değişikliği teklifi, oylama sırası geldiğinde İmar Komisyonu tarafından geri çekildi. Dosyanın neden geri çekildiğine ilişkin Meclis'e açıklama yapılmazken, Tarkan'ın şirketi tarafından belediyenin kabul edebileceği yeni bir teklifin sunulmuş olabileceği ileri sürülüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde