Tarihi halat fabrikasını kim otel yapıyor?

Tarihi halat fabrikasını kim otel yapıyor?

İstanbul’un en eski fabrikalarının bazıları Beykoz tarafında kuruludur

Tarihi halat fabrikasını kim otel yapıyor?
16px
24px
31.05.2019 12:30
ABONE OLgoogle

Paşabahçe Cam Fabrikası, Beykoz Kundura Fabrikası ilk akla gelenler; bir de İstanbul Halat Fabrikası vardı. Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı kampüsü içinde yer alan bina 2015’te yapılan ihale ile Makyol İnşaat’a geçmişti.

Makyol, Türkiye’nin en eski müteahhit şirketlerinden biri. Otoyollar, köprüler, metrolar, havalimanları yapmış ünü yurtdışına ulaşmış, başarılı birçok projeye imza atmış bir şirket.

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Adnan Çebi yapıyor. Makyol, inşaat dışında turizmde de önemli yatırımlar yapıyor. İstanbul’da Le Meridien İstanbul, Mövinpick, Doria Bodrum gibi otellerin yatırımcısı. Ayrıca lüks konut sektörüne dönük de yatırımları var.

Öğrendiğimize göre Makyol İnşaat, otel yatırımlarına bir yenisini daha ekleyecek. Beykoz’daki halat fabrikasının yerine otel yapmak için kolları sıvamışlar. Yaklaşık bir yıldır otel yatırımının ruhsatı için çalışılıyormuş.

Önemli oranda yol alınmış. İzinler tamamlanırsa Anadolu Hisar’ındaki eski halat fabrikası otel olacakmış…

Para dergisi

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde