Taraf'tan Başbuğ'a sert cevap

Taraf'tan Başbuğ'a sert cevap

Başbuğ'un ''Mütareke basını, daha ahlâklıydı'' eleştirisine Taraf'tan sert cevap: ''Asıl hain, çocukları ölüme terk edendir''

Taraf'tan Başbuğ'a sert cevap
16px
24px
03.05.2010 08:43
ABONE OLgoogle

Medya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un "Mütareke basını, daha ahlâklıydı" sözlerini tartışıyor.

Başbuğ'un "Haksız yere yalanlara dayalı olarak Silahlı Kuvvetlere saldırı için her türlü, her vesileyi kullanan basını lanetliyorum. Zannetmesinler ki bunlar böyle yaparak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kararlılığını, moral ve azmine zarar verecekler. Hayır bilakis onların bu saldırıları bizi daha çok bütünleştiriyor, bizi daha çok kararlı hale getirir" sözleri bugün birçok gazetenin ilk sayfasında yer buldu. Başbuğ'un sözlerine beklenildiği en sert tepki Taraf gazetesinden geldi.

"Asıl hain, çocukları ölüme terk edendir" başlığıyla çıkan Taraf, alt başlıkta, "Daha önce gazetelerde yer alan haberlere uygun biçimde düzenlenen saldırıları önlemeyen Genelkurmay Başkanı, bu durumu eleştiren basına 'hain' dedi. Ağızından çıkanı kulağı duymayan Org. Başbuğ'a soruyoruz..." ifadelerini kullandı.

NİYE ÖNLEM ALMADINIZ?

Spotta ise, tepki giderek arttı: "Anayasa reformunu önlemek için kaos yaratma amacıyla belirli yerlerde saldırı yapılacağı gazetelerde yazıldı. Niye Giresun Tunceli ve Lice'de önlem almadınız? Tunceli'de saldırı ihbarı varken alarm vermediniz? Karakollar hazırlık yaptı mı? Niye baskına uğralayan karakola yardım on iki saat sonra ulaştı? Neyi beklediniz? "Yağmur sebebiyle yardım gitmedi" dediniz. Tunceli'yi Bodrum mu sanıyorsunuz siz? Yılın büyük kısmının yağmurlu, karlı, fırtınalı geçtiği bölgelerdeki karakollarımız Allah'a mı emanet? Onları korumak için her önlemi almak göreviniz değil mi?.."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde