Tank Palet fabrikası satış yolunda

Tank Palet fabrikası satış yolunda

Harb-İş Sendikası, Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesi işleminin iptalinin yanı sıra yürütmenin durdurulması istemiyle dava açmıştı.

Tank Palet fabrikası satış yolunda
16px
24px
18.10.2019 05:11
ABONE OLgoogle

Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, Sakarya Arifiye’deki Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesine ilişkin “yürütmeyi durdurma” talebinin reddedilmesine yapılan itirazı, 3 oy farkla yerinde görmedi. İstem 6’ya karşı 9 oyla reddedildi. Davanın esastan görülmesine devam edilecek.

SAVCI “İPTAL” İSTEDİ

Harb-İş Sendikası, Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesi işleminin iptalinin yanı sıra yürütmenin durdurulması istemiyle de dava açmıştı. Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesi kesinleşti

Danıştay 13. Dairesi bu talebi reddedince, Harb-İş de karara itiraz etti. Dosya Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu'na geldi. Kurul, 13. Daire'nin “yürütmenin durdurulması talebini reddetmesine” ilişkin kararını yerinde gördü.

Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesinin iptali için Harb-İş'in yanı sıra, Halkın Kurtuluşu Partisi (HKP) de dava açmıştı.

Davada esas hakkında görüşünü açıklayan Danıştay savcısı, özelleştirme işleminin iptalini istemiş ve fabrikanın Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle değil ancak kanunla özelleştirilebileceğini vurgulamıştı.

Savcının mütalaasında, fabrikanın askeri tesis niteliğinde bulunduğu ve milli güvenlik amacıyla kurulduğu ifade edilmişti. Fabrikanın kamu yararına aykırı biçimde özelleştirilmek istendiği ve işlemin iptal edilmesi gerektiği belirtilmişti.

Asuman Aranca/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde