Takvim, emekli haberlerinde bu kez kendini de aştı!

Takvim, emekli haberlerinde bu kez kendini de aştı!

Takvim gazetesinin yılın 360 günü verdiği “emekliye zam” haberleri yeni bir aşamaya geçti. Artan enflasyonu yurttaşa zam olarak lanse eden Takvim gazetesi bugün 'Emekliye yeni maaş' başlığı ile çıktı.

Takvim, emekli haberlerinde bu kez kendini de aştı!
16px
24px
05.06.2021 08:21
ABONE OLgoogle

Takvim’in 2018 ve 2019 yıllarında sırasıyla 356 ve 357 gün manşetten emeklilere “zam müjdesi” verdiğini tespit edilmişti.

Gazete 2020 yılında da 366 günün 302’sinde ilk sayfadan emeklilere zam, “ikramiye” ve “promosyon” müjdesi verdi.

Bugün gazete yeni bir aşamaya geçerek “Emekliye yeni maaş” başlığını kullandı. Hayat pahalılığının arttığı, yurt içi üretici enflasyonunun yüzde 38’e yükseldiği Türkiye’de, artan enflasyonu emekliye zam oranı gibi yansıtan gazete milyonlarca vatandaşla dalga geçti.

DAHA ÖNCE DE TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Takvim gazetesi 7 Şubat 2021'dekin manşetinde, halkın birinci önceliği olan ancak iktidarın görmezden geldiği, ekonomik sıkıntıya ilişkin bir haber yer aldı.

“Bu haberi okumadan markete girmeyin, çıkarken üzülmeyin” denilen haberde, 10 maddede market alışverişine dair kendince püf noktaları sıraladı. Gazete okuyucularına aç karnına alışveriş yapılmamasını önererek “Alışverişe tek başına ve tok karnına çıkın. Çocuklar olmasın” uyarısı da yaptı. Takvim'in bu yöndeki manşeti de toplumun büyük kesiminden tepki ile karşılanmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde