TÜSİAD bu hafta bakanlarla görüşecekti: O kapı kapalı

TÜSİAD bu hafta bakanlarla görüşecekti: O kapı kapalı

Sözcü yazarı Yılmaz: TÜSİAD takvimine göre bu hafta bakanlardan randevu alacaklardı, henüz takvim yürürlüğe girmedi/giremedi!

TÜSİAD bu hafta bakanlarla görüşecekti: O kapı kapalı
16px
24px
19.06.2022 10:18
ABONE OLgoogle

Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, "Yeni TÜSİAD yönetim kurulu 7-8 Haziran'da aralarında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım'ın da olduğu siyasi parti liderlerine yaptıkları ziyaretleri tamamlamıştı. TÜSİAD takvimine göre bu hafta bakanlardan randevu alacaklardı. Henüz takvim yürürlüğe girmedi/giremedi!" değerlendirmesini yaptı. 

Yılmaz yazısında, "TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan'ın 'İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleri konusunda Türkiye'nin dile getirdiği sıkıntıların ve taleplerin müzakere yoluyla, karşılıklı anlayışı geliştirerek ve ittifak ruhuna uygun şekilde çözülebileceğini ümit ediyoruz' sözlerine, Erdoğan, 'Haddini bil' ifadesi ile karşılık vermişti." hatırlatmasını yaptı.  Erdoğan: Ey TÜSİAD'ın başına gelen beyefendi, sen daha çıraksın kalfa dahi olamadın

Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

"Patronlar Kulübü olarak anılan TÜSİAD'a “Bu gidişiyle devam ederse iktidarın kapısını hiç çalmasınlar. CHP size ne diyorsa o ağızla konuşuyorsunuz. Öyleyse bu kapı yerli ve milli duruş sergileyenlere açıktır, yerli ve milli duruş sergilemeyene kapalıdır” diyen Erdoğan'ın sözlerinin Ankara'daki karşılığı bu hafta test edilecek.

2022 yılı başında başkanlık koltuğuna oturan Turan'a “Ağababalarınız da aynı kafadaydı” diye çıkışan Erdoğan da çok iyi biliyordur;  TÜSİAD yönetim kurulu başkanı, kişisel değil  kurumsal görüş dile getirir.

TÜSİAD'ın dış politika önermeleri aslında 2021 Aralık'ta düzenlenen “Küresel Siyaset Forumu” sunumlarında net biçimde ortaya konmuştu."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde