TÜSİAD, ABD'den Rusya yaptırımlarına karşı uyarı mektubu aldığını doğruladı

TÜSİAD, ABD'den Rusya yaptırımlarına karşı uyarı mektubu aldığını doğruladı

Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD), ABD Hazine Bakanlığı'ndan Rusya yaptırımlarına karşı uyarıda bulunulan ve 'Rus şirketlerle iş yapılmaması' talep edilen bir mektup aldığını doğruladı.

TÜSİAD, ABD'den Rusya yaptırımlarına karşı uyarı mektubu aldığını doğruladı
16px
24px
23.08.2022 22:05
ABONE OLgoogle

TÜSİAD, bugün Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde yayımlanan ve ABD Hazine Bakan Yardımcısı Adewale Adeyemo'nun, Türk iş insanlarını yaptırım uygulanan Ruslarla iş yapmaları durumunda ABD’nin kısıtlamaları kapsamına girme riskiyle karşı karşıya kalacağı konusunda uyardığı belirtilen haberine ilişkin yazılı açıklamada bulundu. WSJ: ABD Türk şirketleri uyardı, TÜSİAD'a yaptırım mektubu gönderdi

Açıklamada, "24 Şubat’ta Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını takip eden günlerde ABD ve AB başta olmak üzere 30’dan fazla ülke Rusya’ya yönelik yaptırım kararları almıştır.

Bugün çeşitli basın organlarında yer aldığı üzere, ABD Hazine Bakanı Yardımcısı Adewale Adeyemo'nun, Rusya'ya yönelik yaptırımlar kapsamında, yaptırım uygulanan kişi ve kuruluşlar ile kurulabilecek ilişkilerin Türkiye’de faaliyet gösteren şirketlere de yaptırım riski olarak yansıyabileceğine yönelik mektubu TÜSİAD'a da iletilmiştir.

İlgili mektup, TÜSİAD tarafından, Dışişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ile paylaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.

WSJ'nin haberine göre mektupta, "ABD’nin yaptırım listesindeki kişilere maddi destek sağlayan tüm kişi ve kuruluşlar, kısıtlama kapsamına girme riski altındadır. Yaptırım uygulanan Rus temsilcilerle yapılan işlemlerin, Türk finans ve ticari kuruluşlarını yaptırım riskine maruz bırakabileceğini lütfen unutmayın" denilmişti.

Adewale Adeyemo'nun TÜSİAD'a mektup gönderdiği, mektubun Dışişleri Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na iletildiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün çeşitli basın organlarında yer aldığı üzere, ABD Hazine Bakanı Yardımcısı Adewale Adeyemo'nun, Rusya'ya yönelik yaptırımlar kapsamında, yaptırım uygulanan kişi ve kuruluşlar ile kurulabilecek ilişkilerin Türkiye'de faaliyet gösteren şirketlere de yaptırım riski olarak yansıyabileceğine yönelik mektubu TÜSİAD'a da iletilmiştir. İlgili mektup, TÜSİAD tarafından, Dışişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ile paylaşılmıştır."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde