TÜPRAŞ’tan tüm işçilerine 15 bin TL ödül

TÜPRAŞ’tan tüm işçilerine 15 bin TL ödül

TÜPRAŞ, 2022 yılında yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen elde ettiği başarıda imzası olan 2 bin 300’ü Kocaeli’de olmak üzere 4 rafinerisinde çalışan 6 bin işçiye 15 bin lira ödeme yaptı.

TÜPRAŞ’tan tüm işçilerine 15 bin TL ödül
16px
24px
24.12.2022 10:49
ABONE OLgoogle

Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi (TÜPRAŞ), İzmit Rafineri, İzmir Aliağa, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde çalışan yaklaşık 6 bin mavi ve beyaz yakalı çalışanına firmanın elde ettiği başarılarda ortaya koydukları performanstan dolayı 15 bin lira ödeme yapıldı.

TÜPRAŞ Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu’nun imzası ile işçilere gönderilen mail’de, TÜPRAŞ’ın 2022 yılında elde ettiği başarılarda işçilerin emeğinin yüksek olduğu ve bu nedenle ödüllendirildikleri belirtildi. Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu olmanın verdiği sorumluluk bilinci ve çalışanların özverisiyle sürdürdüklerini belirten Yelmenoğlu, mesajda şu ifadelere yer verdi:

'Hepimizi gururlandırdınız'

“Sizlerin gayretli çalışmalarıyla, ulusal ve uluslararası alandaki zorlayıcı piyasa şartlarına rağmen 2022 yılındaki tedarik, satış, üretim ve finansman konularındaki faaliyetlerimizi başarılı bir şekilde yönettik. Bu yıl enerji verimliliği projelerini devreye alarak doğalgaz tüketimimizi yüzde 35 azalttık. Emre amadelik ve ünite performans artırım çalışmalarımızla, yüksek kapasite kullanımına ulaştık. Kapasitemizi en çok etkileyen bitümün Türkiye pazarındaki daralması karşısında hızlı aksiyon alarak ihracatımızı yaptık. Yurt içi piyasada benzin ve motorin satışlarında yüksek rakamlara ulaştık. Stratejik dönüşüm planımız doğrultusunda enerji dönüşümümüzün ilk ayağı olan yenilenebilir elektrik yatırımlarına devam ettik. Biyo yakıt ve yeşil hidrojen proje çalışmalarını başlattık. GES lisans başvurularımızı yaptık. Alınan lisans paralelinde ihalelerimizi yaptık. Kurulum için saha çalışmalarımız başladı. Hepimizi gururlandıran çalışmaları dikkate alarak yaptığımız değerlendirme sonucu başarılarımızda imzası olan siz değerli çalışma arkadaşlarımıza 15 bin lira ödeme yapılmasına karar verdik.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde