TTNET Genel Müdürü, SPK Başkanının ismini duyunca neden ayağa kalktı?

TTNET Genel Müdürü, SPK Başkanının ismini duyunca neden ayağa kalktı?

TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, basın toplantısı sırasında SPK Başkanı Vahdettin Erbaş'ın adı geçince neden ayağa kalktı...

TTNET Genel Müdürü, SPK Başkanının ismini duyunca neden ayağa kalktı?
16px
24px
14.02.2013 11:14
ABONE OLgoogle

TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, yeni döneme ilişkin hedeflerini Antalya Cornelia Oteli'nde düzenlenen bir basın toplantısı ile kamuoyuyla paylaştı.

Kaya, yeni dönem vizyonu olarak TTNET 360'ı belirlediklerini açıkladı. Genel Müdür olduktan sonra ilk kez basınla biraraya gelen Kaya, toplantı öncesi iş hayatıyla ilgili kısa bilgiler verdi. Çalışmaya ilk kez SPK'da başladığını belirten Kaya, dijital dünyaya yönelik girişimcilere destekler vereceklerini aktardı. Toplantı sırasında bir gazeteci SPK'ya yeni başkan olan Vahdettin Erbaş'la çalışıp çalışmadığını sordu. O sırada koltukta oturan TTNET Genel Müdürü Kaya, Vahdettin Erbaş için "Vahdettin üstadın adı geçti. Ben bu soruya oturarak cevap veremem. Ayağa kalkmalıyım" diyerek ayağa kalktı.

Kaya, iş hayatına ilk SPK'da başladığı zaman Vahdettin Erbaş'ın kendisinin daire başkanı olduğunu söyleyerek, "SPK'da uzman olmak için bir tez hazırlamanız gerekiyor. Vahdettin üstad benim tez konumu farklı bir alana yönlendirerek risk sermayesine odaklanmamın önünü açtı.  Daha sonra Risk Sermayesi Derneği bir oturum için SPK'dan konuşmacı istedi. SPK da konuşma yapmam için beni görevlendirdi. Salonda da MIT üniversitesinden hocalar da vardı. O dönemde başka okullara yüksek lisans için başvurmaya düşünürken bu vesileyle MIT'ye gittim. Gelince önce Merrill Lynch sonra da Türk Telekom'da çalıştım. Şimdi de TTNET Genel Müdürü olarak karşınızdayım. Benim bu göreve gelmemde Vahdettin üstadın hakkı büyüktür. O gün tez konumu değiştirmesi belki de ben şimdi burada olamazdım" dedi.

Cihan Orhan/Antalya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde