TOMA’cıdan borsada ‘katmerli’ kazanç

TOMA’cıdan borsada ‘katmerli’ kazanç

Gezi olayları sırasında yüzde 17 yükselen şirketin hisseleri Kobani protestoları ile birlikte yüzde 7’nin üstünde prim yaptı.

TOMA’cıdan borsada ‘katmerli’ kazanç
16px
24px
15.10.2014 04:37
ABONE OLgoogle
Ülkede siyasi gerginlikler artınca TOMA’cı Katmerciler Ekipman’ın hisseleri de yükseliyor. Gezi olayları sırasında yüzde 17 yükselen şirketin hisseleri Kobani protestoları ile birlikte yüzde 7’nin üstünde prim yaptı.

Kobani protestoları sırasında artan siyasi gerginlikler, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) üreticisi Katmerciler Ekipman’ın hisselerine yaradı. Şirket hisseleri yüzde 5.19 yükselerek 2.43 liraya çıktı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki gün AKP grup toplantısında yaptığı açıklamada, “Yakılan her TOMA’nın yerine beş TOMA, 10 TOMA alınacak, yakılan binaların yerine daha iyisi yapılacak” demişti. 16 Mayıs 2013’te gizli yapılan ve yaklaşık 10 milyon lirayı bulan TOMA ihalesiyle gündeme gelen Katmerciler, Gezi olayları sırasında da yüzde 17 prim yapmıştı.
 
Geçen hafta boyunca IŞİD’in Kobani’deki saldırıları ülke genelinde protesto edilirken, hükümet kanadından gelen “Şiddet misliyle karşılık bulur” açıklamasından sonra polisin müdahalesi de sertleşti. Artan gerginlik daha önce Gezi olayları sırasında hisseleri tavan olan TOMA’cı Katmerciler Ekipman’ın hisselerini uçurdu.

Katmerciler’in hisseleri gerginliklerin had safhaya ulaştığı geçen hafta çarşamba gününden bu yana yükselişte. 8 Ekim’de 2.27 lira olan hisseler o tarihten bu yana 16 kuruş yani yüzde 7.04 yükseldi. 
 
Katmerciler günü yüzde 5.2 artışla kapatırken, Borsa İstanbul artan küresel büyüme endişeleri ve jeopolitik gerginlikler nedeniyle yüzde 0.57 geriledi. Gezi olayları sırasında 4.90 lira civarında olan şirket hisseleri, o tarihten bu yana 2 lira seviyelerine inmişti. Katmerciler Ekipman, Gezi olayları sırasında yüzde 17 prim yaparken, Borsa İstanbul yüzde 25’e yakın değer yitirmişti.

Katmerciler yılın ikinci çeyrek dönemi için 6.66 milyon TL kâr açıkladı. Konsolide gelirlerini yüzde 71 artırarak 53 milyon liradan 91 milyon liraya yükselten şirket esas faaliyet kârını yüzde 229 oranında artırarak geçen yılın aynı dönemine göre 2.1 milyon liradan 7 milyon liraya çıkardı.
Pelin Ünker/Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde