TOBB: Kısa Çalışma Ödeneği uygulaması uzatılsın

TOBB: Kısa Çalışma Ödeneği uygulaması uzatılsın

Covid-19 nedeniyle kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresinin 31 Mart 2021'e kadar uzatıldığına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOBB: Kısa Çalışma Ödeneği uygulaması uzatılsın
16px
24px
28.03.2021 16:52
ABONE OLgoogle

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son kabine toplantısının ardından kısa çalışma ödeneği ile ilgili, "Bu dönemde 3,7 milyon çalışanımıza 30 milyar lirayı bulan tutarda kısa çalışma ödemesi yaptık. Salgının seyrine göre peyderpey uzattığımız bu uygulamayı mart sonunda bitiriyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği ( TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Kısa Çalışma Ödeneği 31 Mart’ta son buluyor. Firmalarımız normal çalışma düzenine geçinceye kadar kısa çalışma ödeneğinin sürdürülmesine ihtiyaç var." açıklamasında bulundu.

?ref_src=twsrc%5Etfw">March 28, 2021

Hisarcıklıoğlu'nun paylaşımına kısa süede büyük destek geldi. 200'den fazla kişi paylaşıma yorum yaparak kısa çalışma ödeneğinin uzatılmasını istedi.

TİSK Başkanı Akkol: Kısa Çalışma Ödeneği devam etmeli

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol: "Kısa çalışma ödeneğinin, ekonomik ve sosyal şartlar tam olarak iyileşinceye kadar devam etmesinin, istihdamın korunmasında önemli olduğunu düşünüyoruz."

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Kısa çalışma ödeneği uygulamasının ekonomik ve sosyal şartlar iyileşene kadar devam etmesinin istihdamın korunmasında kritik öneme sahip olduğu kanaatindeyiz. Bununla birlikte, mecliste bekleyen Asgari Ücret Teşvikinin tüm yılı kapsayacak şekilde yasalaşmasının, istihdamını korumaya gayret eden işletmelere can suyu olacağını düşünüyoruz. Tüm dünyada yeni normal düzenine geçişle birlikte, yeni nesil çalışma yöntemlerine verilecek desteklerin istihdamımızı artırarak, yolumuza devam etmemize büyük katkı sağlayacağına gönülden inanıyoruz"

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde