TOBB Başkanı açıkladı: İşletmelere 6 milyar liralık kredi desteği! Kredi için tek şart var...

TOBB Başkanı açıkladı: İşletmelere 6 milyar liralık kredi desteği! Kredi için tek şart var...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) son 3 yılda 12 milyar liranın üzerinde kredi hacmi oluşan nefes kredisinin 7’ncisini 6 milyar liralık kredi hedefiyle Denizbank ile başladı.

TOBB Başkanı açıkladı: İşletmelere 6 milyar liralık kredi desteği! Kredi için tek şart var...
16px
24px
27.04.2020 13:27
ABONE OLgoogle

Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren işletmeler için, TOBB ve 365 oda borsanın tüm kaynaklarının bir araya getirilmesiyle oluşturulan TOBB Nefes Kredisi başladı.

Başvurular; TOBB’a bağlı oda ve borsalardan alınacak faaliyet belgesi ile Denizbank’a yapılacak. 2020 yılı tamamen ödemesiz olacak. Ödemeler 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacak. Yıllık % 7,5 faizli Kredi’de üst limit illere göre 50 bin ila 100 bin TL arasında değişiyor. 6,25 milyar TL’lik bir kredi hacmine ulaşması beklenen TOBB Nefes Kredisi için imzalar TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş tarafından atıldı.

Azami 100 bin TL, bu yıl ödeme yok

Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Nefes Kredi paketinin bugün itibarıyla devreye alındığını duyurdu.

İki ay içerisinde 6 milyar TL'lik kredi imkanı yaratacaklarını açıklayan Hisarciklioğlu, azami kredi tutarı illere göre değişmekle birlikte 50 bin TL ile 100 bin TL arasında olacağını belirtti.

Nefes Kredisi'nde faiz oranı yüzde 7,5 olarak belirlenirken bu yıl anapara ve faiz ödemesi olmayacak.

Ateş:  Kredi için tek şart var

Denizbank CEO'su Hakan Ateş ise Nefes Kredisi paketi ile 40 bin işletmeye ulaşmayı hedeflediklerini duyurdu. Ateş kredi için tek şartın oda ve borsalara kayıt zorunluğu olduğunu açıkladı.

Kredi için başvuru nasıl yapılacak?

27 Nisan Pazartesi günü itibariyle; TOBB’a bağlı oda ve borsalara üye olan cirosu 25 milyon TL’nin altında olan işletmeler, üye oldukları oda ve borsalardan faaliyet belgesi alarak, koşulsuz şartsız, Denizbank üzerinden krediye başvurabilecek. Başvuru için gereken faaliyet belgesi, TOBB’a bağlı oda ve borsaların tamamından online olarak alınabilecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde