TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan yüzde 48'lik doğalgaz zammına tepki

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan yüzde 48'lik doğalgaz zammına tepki

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Sanayide doğalgaza yapılan yüzde 48 zam üretim maliyetlerini ve enflasyonu artıracaktır" dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan yüzde 48'lik doğalgaz zammına tepki
16px
24px
01.11.2021 12:38
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin en büyük iş dünyası örgütü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan doğalgaz zammına tepki geldi.

Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında “Türkiye'nin daha çok üretim, yatırım ve istihdama ihtiyacı var. Sanayide doğalgaza yapılan yüzde 48 zam üretim maliyetlerini ve enflasyonu artıracaktır. Üretim ve yatırıma daha fazla destek olup sanayimizin rekabet gücünü korumalıyız.” dedi.

?ref_src=twsrc%5Etfw">November 1, 2021

ZAM ORANI YÜZDE 48’İN ÇOK ÜZERİNDE

BOTAŞ, kasım ayı tarifesinde sanayi aboneleri için zam oranının yüzde 48,40 olduğunu açıkladı ancak gerçek zam bu oranın da üzerinde oldu.

BOTAŞ, konutlar için kasım tarifesinde değişiklik yapmazken, elektrik üretim santralleri için yüzde 46,82’lik zam açıkladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde