TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Nefes kredisine en kısa sürede başlatmak istiyoruz

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Nefes kredisine en kısa sürede başlatmak istiyoruz

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu "Nefes kredisini en kısa sürede başlatmak istiyoruz" dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Nefes kredisine en kısa sürede başlatmak istiyoruz
16px
24px
11.04.2020 17:11
ABONE OLgoogle
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, nefes kredisini en kısa sürede başlatmayı istediklerini belirtti.

Hisarcıklıoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, TOBB ve 365 oda borsanın tüm kaynaklarını üyelerine bir an önce kullandırmak için bankalarla birlikte çalıştıklarını bildirdi.
?ref_src=twsrc%5Etfw">April 11, 2020


Rifat Hisarcıklıoğlu, "Nefes kredisini en kısa sürede başlatmayı arzu ediyoruz. TOBB, oda/borsalar geçmişte ihtiyaç duyulduğunda (6 kez) kaynaklarını üyelerine sunmuştur bugün de sunacaktır." ifadesini kullandı.

Hangi bankalar katılmıştı?

TOBB’un bir önceki yıl düzenlediği ‘Nefes Kredisi’ne Ziraat Bankası, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Denizbank katılmıştı. Daha sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Finansmanda İnovasyon’ adını verdiği Nefes Kredisi’nin devamı da niteliğindeki “Birlikte Kazanacağız: KOBİ Destek Kredisi”nde Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım yer almıştı.

Bu kapsamda bankalara odalar tarafından kaldıraç olarak verilen anaparaların günü de bu ay doluyor. Bu ay içinde bankaların odalara anaparaları iade etmesi bekleniyordu. Odalar anaparaları bankalara çok düşük faiz ile sunarken, bankalar bu tutarları kaldıraç olarak kullanıp üyelerine uygun kredi olarak kullandırıyorlardı. Aslında oda ve borsalar bir anlamda üyelerine kefil oluyorlardı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde