TMSF, Aynes Gıda ihalesini neden onaylamadı?

TMSF, Aynes Gıda ihalesini neden onaylamadı?

TMSF, Aynes Gıda'nın satışı için 667 milyon lira olan muhammen bedelin çok altında gelen teklifi yeterli görmedi. Kurul, ihaleyi onaylamadı.

TMSF, Aynes Gıda ihalesini neden onaylamadı?
16px
24px
26.10.2021 17:08
ABONE OLgoogle

Aynes Gıda, iflas erteleme sürecindeyken FETÖ terör örgütü kapsamında yapılan soruşturma nedeniyle TMSF kayyımlığına devredilmişti. Aynes Gıda’nın satışı için ihale düzenlendi. 4 yatırımcı tarafından şartname alındı ancak sadece biri teklif vermişti. İhaleye katılan tek şirket olan Tarım Kredi Kooperatifleri'nin iştiraki TKT Hayvancılık ve Tarım Ürünleri AŞ, Aynes Gıda Ticari ve İktisadi Bütünlüğü için 300 milyon liralık teklifte bulunmuştu. Kapalı zarf ve açık arttırma aşamasındaki 300 milyon liralık teklif 350 milyon +  KDV'ye yükseltilmişti.

TMSF'den ihaleye red

TMSF Fon Kurulu'nun raporuna göre muhammen bedel 667 milyon liraydı. Fakat teklif bu rakamın çok altında olduğu için kurul, ihaleyi onaylamadı. 667 Milyona satışa çıkarılan Aynes'e kim 300 milyonluk teklif yaptı?

Nevzat Serin davasında da yeni gelişme

TV100'ün haberine göre FETÖ terör örgütüne yönelik, nitelikli dolandırıcılık gibi suçlardan dolayı çok sayıda davası süren Nevzat Serin ilgili de gelişme yaşandı. 

Aynes Gıda'nın yüzde 37 hissedarı görünmesine rağmen yüzde 100 hissedarı gibi davranarak basına yalan beyanatlarda bulunan,  ihaleyi yapan kamu görevlerini ve ailelerini tehdit eden Nevzat Serin hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

TMSF Hukuk Dairesi avukatlarının suç duyurusu dilekçesinde Serin'in ihaleye fesat karıştırmak, tehdit, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret, iftira ve suç uydurma suçlarının işlendiği vurgulandı. Hakkında soruşturma açılarak cezalandırılması talep edildi.

Serin hakkında Aynes Gıda'da makyajlanmış bilançolarda şirketi olduğundan daha iyi göstererek yüklü miktarda kredi kullanması sebebiyle SPK tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde