TİSK: Ülkemize 100 milyar Dolarlık ihracat geliri kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz

TİSK: Ülkemize 100 milyar Dolarlık ihracat geliri kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz

Akkol, “TİSK üyeleri, ülkemizin hem ihracat hem de sanayi dönüşümü hedeflerinde öncü olmaya devam ediyor. Her zamanki gibi Birlikte Mümkün diyerek var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğimizi bir kez daha ifade etmek isteriz.” dedi.

TİSK: Ülkemize 100 milyar Dolarlık ihracat geliri kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz
16px
24px
04.01.2022 11:08
ABONE OLgoogle

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Üretime, istihdama ve ülkemizin refahına odaklanarak, ortak akılla milletimize ve tüm taraflara fayda sağlayacak çözümleri üretmek için çalışmaya hazır olduğumuzu her platformda ifade ediyoruz.

Nitekim, salgın süresince de istihdamı ve üretimi korumak en büyük önceliğimiz oldu. 2021 yılını, ülkemizin salgın sürecinden büyüyerek ve güçlenerek çıkacağı inancıyla hız kesmeden üreterek geride bıraktık.

2021 yılında ihracatımız bir önceki yıla göre yüzde 32,85 oranında artarak 225 milyar 368 milyon Dolar olarak gerçekleşmiştir.

Bugün açıklanan ihracat verilerine katkıda, kayıtlı istihdamın kalesi ve Türkiye’nin üreten gücü olan TİSK’e bağlı işletmelerimizin çok önemli payı bulunmaktadır.

Memnuniyetle görüyoruz ki Türkiye’nin en çok ihracat yapan ilk 10 şirketinin 6’sı TİSK üyesi. İSO 500 listesindeki toplam ihracat rakamlarının neredeyse yüzde 50’si TİSK üyeleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Otomotiv, çelik, petro-kimya, çimento ve cam gibi lokomotif sektörlerin ihracat birincileri ile diğer tüm sektörlerin önemli oyuncuları yine TİSK üyeleri arasında yer almaktadır. 2021 yılında da TİSK ekosistemimiz ile ülkemize yaklaşık 100 milyar Dolar ihracat geliri kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

TİSK üyeleri, ülkemizin hem ihracat hem de sanayi dönüşümü hedeflerinde öncü olmaya devam ediyor. 2022 yılında üretimle, istihdamla, ihracatla daha da büyüyeceğimize inanıyoruz. Her zamanki gibi Birlikte Mümkün diyerek var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğimizi ve yeni ihracat rekorlarına birlikte ulaşacağımıza yönelik inancımızın tam olduğunu bir kez daha ifade etmek isteriz.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde