Mikrocerrahi başta olmak üzere tıp alanında Türkiye’de gerçekleştirebilecek bilimsel araştırmalarla, uygulama ve eğitim çalışmalarını desteklemeyi odak faaliyet alanlarından biri olarak gören TİSK Mikrocerrahi Vakfı (TİSK MCV) yaptığı bağışlarla sağlık sistemimize katkı vermeye devam ediyor. Bu doğrultuda TİSK Mikrocerrahi Vakfı, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne bir adet son teknoloji hibrit sistem ameliyat mikroskobu bağışladı.
Cihaz 7 Ocak 2021 günü salgın kuralları nedeniyle sınırlı katılımla gerçekleştirilen bir törenle hekimlerin ve hastaların kullanımına sunuldu.
Törene, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu, TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, TÜ Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim dalı üyesi Dr. Öğr. Üyesi Dağhan Dağdelen, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt ile Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Türker Özkan ve Vakıf Genel Müdürü Deniz Karakaş katıldı.
TİSK Mikrocerrahi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr Türker Özkan, “TİSK MCV olarak, her geçen gün önemini daha da iyi anladığımız sağlık sistemimizi yaptığımız bağışlarla desteklemekten büyük bir mutluluk duyuyoruz.
Amaçlarımıza uygun olarak, desteğimizi sürdürmeyi, sağlık konusunda yapacağımız bağışlarımızı önümüzdeki dönemde de artırarak devam etmeyi amaçlıyoruz.
Mikrocerrahi başta olmak üzere tıp alanında Türkiye’de gerçekleştirebilecek bilimsel araştırmalarla, uygulama ve eğitim çalışmalarını yapmayı ve ilgili hekimlerimizi desteklemeye devam edeceğiz’ dedi.
TİSK MCV Genel Müdürü Deniz Karakaş ise vakfın ülkemiz sağlık sistemine olan katkılarının artarak devam edeceğini, diğer yandan iş kazalarını gerçekleşmeden önlemeye yönelik olarak İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) eğitimi ve farkındalık çalışmalarına olan odaklarının da yenilikçi ve dönüştürücü bir anlayışla artacağını belirtti.
Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu, yaptığı konuşmada, cihazın mikrocerrahiye de imkan sağlayacağını belirtti:
"İki yıl önce de aynı vakfımız, damarları daha iyi görüntüleyen bir cihaz hediye etmişlerdi. Şimdi bu cihaz sayesinde de TÜ'de organ kopmalarında, ağır plastik lezyonlarda pek çok cerrahi operasyonlarda, damar ve sinir birleştirmelerinde kullanılacak. Önemli bir ekipman elde etmiş olduk. Trakya Üniversitesi sadece Trakya'dan değil Balkanlar'dan gelecek hastalar için de referans merkezi oldu. Üniversitemiz için gururluyuz." dedi.
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |