TİSK: İhtiyaçları karşılamak için çalışmaya devam edeceğiz

TİSK: İhtiyaçları karşılamak için çalışmaya devam edeceğiz

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol,  Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen depremlerden sonra bölgeye gönderilen destek ve yardımlara ilişkin yürütülen çalışmaları hakkında bir açıklama yaptı.

TİSK: İhtiyaçları karşılamak için çalışmaya devam edeceğiz
16px
24px
10.02.2023 10:06
ABONE OLgoogle

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve birçok ilimizi etkileyen depremlerin yasını yaşarken bir yandan da milletimiz tek yürek olarak kenetlendi. Bu büyük felaketin üstesinden birlikte gelmek üzere canla başla çalışmayı sürdürüyoruz. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) olarak, ilk günden bu yana, üye sendiklarımız ve tüm üye işletmelerimiz ile birlikte hareket ederek yaşanan felaketin yaralarını en kısa sürede sarmak üzere tüm imkanlarımızla bo?lge halkımızın ve devletimizin yanındayız.

AFAD ve Kızılay ile tam koordinasyon içinde yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında konteynerlerimiz, çadır, ilaç, tıbbi malzeme, gıda, hijyen ürünleri ve kıyafet gibi pek çok yardım malzemesini taşıyan tırlarımız bölgeye ulaştı.

Tüm sektörlerimiz tüm işletmelerimiz ile desteklere devam ederken ihtiyaç alanlarındaki üreticilerimiz de milli beraberlik ruhuyla çalışmalarını sürdürüyor. Başta ilaç ve sağlık alanında faaliyet gösteren sendikalarımız aracılığıyla, ilgili kamu paydaşlarımız tarafından iletilen ihtiyaç listelerine uygun olarak, bölgeye ilaç, tıbbi malzeme, tıbbi cihaz ve mobil sağlık aracı gönderimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Isınma ve enerji ihtiyaçlarına cevap verebilmek için binlerce adet termal battaniyeden ısıtıcı ve sobaya, tankerlerce akaryakıttan, jenaratör ve tüpgazlara kadar ihtiyaçları çok sayıda tırımız ile bölgeye ilettik.

Gıda üreticilerimiz başta olmak üzere üye sendikalarımız ve bağlı işletmelerimiz, sıcak yemek sunan seyyar mutfak ve araçlardan, mobil fırınlara, mutfak ekipmanlarından tüketime hazır gıdalara kadar çok sayıda tırımızı acilen bölgeye ulaştırdı. Ayrıca, başta inşaat sektöründe faaliyet gösteren üye sendikalarımız olmak üzere ilgili tüm işletmelerimiz aracılığyla gönderdiğimiz iş makinaları, mobil kriz merkezi araçları, uzman arama kurtarma ekipleri sürekli olarak bölgeye yönlendirilmeye devam ediliyor. Bölgede altyapı düzeltme faaliyetleri ile ilgili çalışmalara desteklerimiz sürüyor. Üye işletmelerimizden yüzlerce gönüllümüz de ilk günden itibaren bölgedeki arama kurtarma çalışmalarında aktif olarak görev almaya ve saha çalışmalarına destek olmaya devam ediyor.

Sendikalarımız ve üye işletmelerimiz bir yandan AFAD ve Kızılay tarafından başlatılan kampanyalara yapılacak nakdi bağışlar için çalışmalarını yürütürken, diğer yandan Konfederasyonumuz uluslararası paydaşlarımızla iletişim ve koordinasyonu sürdürüyor. Afet bölgelerindeki ihtiyaçları yakından takip etmeye ve tüm ekosistemimiz ile tüm bu ihtiyaçları karşılamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Ülkemiz için ne yapsak az. Depremzedeler için ne temin etsek kafi değil. Vatandaşlarımıza ne kadar destek olsak yine de yetmez. TİSK ailesi olarak kalbimiz oradaki vatandaşlarımızla atıyor. Tüm işverenleri, tüm sivil toplum örgütlerini desteğe ve birlik olmaya davet ediyoruz. Biz TİSK olarak, her tu?rlu? destek ve yardım ic?in çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Bu vesileyle bir kez daha depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde