TİM'den sınır bölgesine 35 TIR dolusu yardım

TİM'den sınır bölgesine 35 TIR dolusu yardım

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin, Barış Pınarı Harekatı’na sınırı olan bölgelerde yaşayan vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere hazırladığı insani yardım malzemeleri bulunan 35 TIR Gaziantep’ten, Kilis ve Şanlıurfa’daki ailelere verilmek üzere yola çıktı.

TİM'den sınır bölgesine 35 TIR dolusu yardım
16px
24px
26.10.2019 16:00
ABONE OLgoogle

İhracat ailesinin çatı kuruluşu Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM), Barış Pınarı Harekatı’na sınırı olan bölgelerde yaşayan vatandaşlarımıza insani yardım sağlamak amacıyla başlattığı “BİRLİKLERİMİZ BİRLİKTELİĞİMİZDİR” kampanyası kapsamında hazırlanan ve Gaziantep'ten yola çıkan malzemeler ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracak.

İçerisinde battaniye, halı, ayakkabı, giyim eşyası ve gıda gibi temel ihtiyaç maddelerinin yer aldığı 35 TIR’lık insani yardım malzemesi, Türk Kızılay koordinasyonunda Kilis’in Göktaş, Ceritler, Karacaören köyleri ve Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nde yaşayan ihtiyaç sahibi 250 aileye dağıtılacak.

Yardım malzemelerinin yola çıktığı Gaziantep’te, Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği merkez binası önünde gerçekleştirilen törene Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TİM Başkanı İsmail Gülle, Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan, İhracatçı Birlik Başkanları ve TİM Üyeleri katıldı.

Gülle: “Bölge halkının ve ordumuzun fedakarlığının karşılığı hiçbir şekilde verilemez”

Törende açıklama yapan TİM Başkanı İsmail Gülle konuşmasına Barış Pınarı Harekatı’nı başarı ile tamamlayarak, sınırımızda bir terör koridorunun oluşmasına engel olan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teşekkür ederek başladı. 

Türkiye İhracatçılar Meclisi çatısı altındaki 85 bin ihracatçısının temsilcisi olarak bölgede yaşayan vatandaşlara destek olmak amacıyla kampanya başlattıklarını belirten İsmail Gülle, “Gerek evlerinden uzaklaştırılan mülteci kardeşlerimizin, gerekse bölgemizde yaşayan saygıdeğer vatandaşlarımızın, hayatlarını kolaylaştırabilmenin, hayati bazı ihtiyaçlarını, onların ayaklarına getirmenin, önemli bir vatandaşlık görevi olduğunu düşünerek, bir araya geldik. Halkımızın ve ülkemizin şefkatine sığınan kardeşlerimizin, ihtiyaçlarını giderebilecek; gıdadan, giyime, çocuk bezlerinden, kilimlere ve Kızılay’ımıza destek olabilecek muhtelif malzemeler ile toplam 35 TIR’ımızı bölgeye ulaştırdık ve ihtiyaç sahiplerine dağıtımına başladık. Bölge halkımızın fedakarlığının ve ordumuzun kahramanlığının hiçbir şekilde karşılığı verilemez” diye konuştu. 

Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan ise, Türk Kızılay olarak 1868 yılından bu yana ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını belirterek, “Bu noktada ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Uzun yıllardır desteklerini Kızılay’dan esirgemeyen TİM’in ülkemiz ihtiyaç sahiplerine yaptığı bu anlamlı bağışı adresine ulaştırma noktasında her zamanki gibi titizlik göstereceğiz. TİM’in Başkanı İsmail Gülle’ye ve üyelerine ihtiyaç sahipleri adına teşekkür ediyor, işbirliğimizin bundan sonra artarak devam etmesini, bu işbirliğinin örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde