TİM Başkanı İsmail Gülle'den Mersin'e çıkarma

TİM Başkanı İsmail Gülle'den Mersin'e çıkarma

TİM Başkanı İsmail Gülle,  AKİB Birlik Başkanları ve TİM delegeleri ile Mersin’de biraraya geldi.

TİM Başkanı İsmail Gülle'den Mersin'e çıkarma
16px
24px
13.05.2022 16:40
ABONE OLgoogle

2022 yılı ihracat hedefi ve "Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye" hedefine ulaşmak için istişarelerde bulunuldu. Buluşmada TİM Başkanı Gülle, Birlik Başkanları ve TİM delegelerine rozetlerini taktı.

TİM Başkanı İsmail Gülle, Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (AHKİB) Ödül Törenine katılmak üzere Mersin'e geldi. Başkan Gülle, ödül töreni öncesinde düzenlenen toplantıda, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) başkanları, yönetim ve denetim kurulu üyeleri ve TİM delegeleri ile buluştu. Bir restoranda gerçekleştirilen yemekli toplantıya, Mersin Valisi Ali İhsan Su ile kurum müdürleri de katıldı.

Toplantıda, tanıtım filminin izlenmesinin ardından AKİB'in yeni seçilen başkanlarını tanıtan Gülle, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Diyarbakır'a atanan Vali Su'ya da ihracatçılara verdiği destek için teşekkür ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

“Bu dava, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılındaki ihracat rakamlarını 300 milyar doların üzerine götürme davası”

Nisan ayında yapılan seçimlerde 61 birliğin seçimlerinin tamamlandığını belirten Gülle, kazanan başkanları tebrik etti. Birliklerde görev alanların maaş almadıklarını, aksine ceplerinden harcadıklarını vurgulayan Gülle, “Ailenizden, işinizden fedakarlık yaparsınız. Biz burada memleket sevgisi için, vatan sevgisi için çalışıyoruz. O nedenle hiçbir şey beklemeden bu hizmetler için yarışılması, davanın büyüklüğünü gösteriyor. Dava, büyük dava; Cumhuriyetimizin 100'üncü yılındaki ihracat rakamlarını 300 milyar doların üzerine götürme davası. İnsanımızı zenginleştirme, ülkemizi kalkındırma davası” diye konuştu.

“Tedarik zincirindeki kırılmayı en iyi değerlendiren ülkeyiz”

Pandemi sürecinin sürdürülebilirlik ve tedarik zincirindeki kırılmayı ön plana çıkardığına dikkat çeken Gülle, “Tedarik zincirindeki kırılmayı en iyi değerlendiren ülkeyiz. Allah'a çok şükür, 2021 ihracatı 225 milyar doların içerisinde tedarik zinciri kırıldığı için mal aldığı yerden mal alamayan, malını Türkiye'ye gelip Türkiye'den alan, ilk defa Türkiye ile iş yapan 23 milyar dolarlık bir zincirin kırılmasından Türkiye'ye gelen bir değer ve bu değer devam ediyor. Artık 20 milyar dolarının altında bir ihracat açıklamıyoruz. Bunları 2021'de gerçekleştirdik. 225 milyar dolardı, en son nisan ayını açıkladık; aylık bazda 23,5 milyar dolara geldik. Cumhurbaşkanımızın genel kurulda bize vermiş olduğu hedef olan 250 milyar doları, geçen senenin nisan ayından bu senenin nisan ayına kadar 243 milyar dolar olarak gerçekleştirdik. Bu, gerçekten büyük başarı. Bu başarı sizin başarınız; elini taşın altına koyan, risk alan, istihdam eden ve pandemiye rağmen işlerini, üretimini aksatmadan, tarlada ürünü bırakmadan vefakarca, fedakarca çalışan ihracatçılarımızın başarısıdır” ifadelerini kullandı.

“İhracatçılarımızı, Türkiye Lojistik Portalından faydalanmaya davet ediyorum”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümet ve bakanların da ihracatçı için istenen hiçbir şeyi karşılıksız bırakmadıklarını vurgulayan Gülle, özellikle pandemi döneminde yoğunlaşan 215 sorunun hepsinin çözüldüğünü söyledi. Gülle, “Pandemi başladıktan sonra ilk yaşanan sorunlardan bir tanesi lojistik sorunu oldu. En büyük konteyner sorunlarını hatırlayın. ‘Ne olacak' dediğimiz konteyner sorunu, daha sonra bize hayırlı bir netice oldu. Çin'den 20 bin dolara gelen konteyner maliyeti, ülkemizden 5 bin dolarlık bir teminle ülkemizi tercih edecek noktaya geldi. Lojistik sektörünün bu sorununu çözmek adına Türkiye Lojistik Portalını hayata geçirdik. Şu anda binlerce firmamız buradan hizmet alıyor. Bu hizmeti size veren binlerce lojistik şirketi de sizlere daha ucuz, hesaplı, rekabet edilebilir imkanlar sağlıyor. Sizleri bu fırsattan faydalanmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde