THY'nin lüks yalı oteli için sıraya girdiler!

THY'nin lüks yalı oteli için sıraya girdiler!

Süper lüks otel için şimdi işletecek bir marka arayışı başlamış.

THY'nin lüks yalı oteli için sıraya girdiler!
16px
24px
20.01.2023 12:56
ABONE OLgoogle

İstanbul Boğazı’nda birbirinden değerli birçok yalı bulunur. Hepsinin ayrı ayrı hikayesi vardır. İstanbul’da Ortaköy Camii'nden Kuruçeşme'ye doğru ilerleyen  Fehime Sultan Yalısı ve Hatice Sultan Yalısı da bu ünlü yalıların arasında yer alır.

Para dergisinin haberine göre Fehime Sultan Yalısı, 2. Abdülhamid tarafından 1883'te yaptırılmış. Plevne Savaşı kahramanı Gazi Osman Paşa'ya hediye edilmiş. Osman Paşa'nın oğlu Kemalettin Paşa'nın 2. Abdülhamid'in kızı Naime Sultan'la evlenmesiyle adı Naime Sultan Yalısı olmuş.

1901 yılında Sultan V. Murad'ın kızı Fehime Sultan'a hediye edilince de bu isimle anılmaya başlamış. 1926'dan sonra önce yetimhane, ardından tütün deposu olmuş. Sonra da Gazi Osman Paşa Ortaokulu olarak hizmet vermiş. 2002'de de yanarak ağır hasar görmüş.

Yanındaki Hatice Sultan Yalısı ise 1800'lerin sonunda 2. Abdülhamid tarafından V. Murad'ın kızı Hatice Sultan için inşa edilmiş. O da geçmişte yetimhane ve ilkokul olarak kullanılmış. 1972'de Yüzme İhtisas Kulübü'ne tahsis edilen yalının bahçesine havuz yapılmış.

Bu iki yalı, 2009 yılında Türk Hava Yolları'nın şirketi DO&CO'ya 40 yıllığına kiralanmış. THY, bu yalıları butik otel yapmak için restore etmiş. Restorasyon ve otele dönüşüm için 130 milyon dolarlık yatırım yapılmış. Otelin inşaatı tamamlanmış. 96 kral daireli lüks butik otel haline gelmiş.

İki yalı ve kompleksleriyle yer üstünde 8 bin metrekare alana yayılan otel, bir aysberg gibi deniz seviyesinin beş kat altına iniyor.

Deniz seviyesinin altındaki 30 bin metrekarelik inşaat alanında iki kat otoparka, diğer katlar ise balo salonu ve diğer toplantı salonlarına ayrılmış.

İşte bu süper lüks otel için şimdi işletecek bir marka arayışı başlamış. Birçok lüks otel zinciri, burayı işletebilmek için sıraya girmiş.

Birkaç ay içinde otelin açılması planlanıyormuş. Bu arada THY yönetimi, lüks otelde VIP müşterilerini de ağırlamak istiyormuş…

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde