THY'nin Kazakistan seferleri iptal: İlker Aycı kargo uçağıyla döndü

THY'nin Kazakistan seferleri iptal: İlker Aycı kargo uçağıyla döndü

Türk Hava Yolları'nın (THY) Kazakistan'da tarifeli uçuş yaptığı Nur-Sultan, Almatı ve Aktav seferleri 9 Ocak'a kadar iptal edildi.

THY'nin Kazakistan seferleri iptal: İlker Aycı kargo uçağıyla döndü
16px
24px
06.01.2022 22:37
ABONE OLgoogle

Kazakistan, sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) fiyatlarına zam yapılmasıyla patlak veren protestolar devam ediyor. Olağanüstü hal (OHAL) uygulamasının yürürlükte olduğu ülkede, güvenlik güçlerinin şiddet olaylarını bastırmaya yönelik başlattığı operasyonlar sürüyor.

Bu kapsamda başta başkent Nur-Sultan’daki Nursultan Nazarbayev Uluslararası Havalimanı olmak üzere Almatı Uluslararası Havalimanı ve Aktav Havalimanı’nda uçuşlar dün akşamdan itibaren yapılamıyor. THY, 9 Ocak’a kadar olan tüm Kazakistan uçuşlarını iptal etti. THY Başkanı İlker Aycı ve eşi Tuğçe Saatman Kazakistan’da mahsur kaldı

TERMİNALDE UÇUŞLARINI BEKLİYORLAR

Türkiye’den ülkelerine dönmek isteyen Kazakistanlı yolcular ise İstanbul Havalimanı’nda dünden bu yana seferlerin başlamasını bekliyor. Havalimanında uçuşlarıyla ilgili gelişmeleri yakından takip eden yolcular, bilet satış bankoları önünde görevlilerden bilgi almaya çalışıyor.

Uçuşları iptal olan bazı yolcular terminalde kalmayı tercih ederken, bazılarının da konaklamak için şehir merkezindeki otellere gittikleri öğrenildi.

Tatil için geldiği İstanbul’dan ailesi ile birlikte ülkesine dönmek isteyen Kazakistan vatandaşı Gulzhanat Mugzhanova, iki gündür Nur-Sultan uçuşlarının iptal olması nedeniyle havalimanında mahsur kaldıklarını belirtti.

Mugzhanova, “İki gündür ülkemize gidemiyoruz. Ne zaman uçacağımızla ilgili havayolu şirketine ve konsolosluğa başvurduk. Ancak henüz bir yanıt alamadık. En erken uçuş için 17-18 Ocak deniliyor. Ne olacağını bilmiyoruz” ifadelerini kullandı. 

İLKER AYCI VE EŞİ KARGO UÇAĞIYLA DÖNDÜ

Kazakistan’daki olaylar nedeniyle Almatı havalimanı kapatıldı. Çok sayıda Türk vatandaşı ülkede mahsur kaldı. Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı, eşi Tuğçe Saatman Aycı, THY çalışanları ve yakınları, Kazakistan’da mahsur kaldı. Ancak İlker Aycı ve eşi kargo uçağı ile Kazakistan’dan İstanbul’a geldi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve eşi Tuğçe Saatman Aycı Kazakistan’dan Turkish Cargo’ya ait Airbus A330-243F tipi kargo uçağı saat 13.20’de ile ülkeden ayrıldı. Bu arada THY’nin diğer ekiplerinin ise Kazakistan’da mahsur kaldığını ileri sürüldü. 

Özel izinle eşi ile birlikte Kazakistan’dan ayrılan İlker Aycı’yı taşıyan TK 6223 sefer sayılı kargo uçağı, saat 21.20’de İstanbul’a indi. THY’nin 24 kişilik uçuş ekibi ise Almatı’dan dönemedi. THY ise Kazakistan seferlerini 9 ocak tarihine kadar durdurduğunu açıkladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde