THY'de üst düzey ismin istifa edeceği iddia edildi

THY'de üst düzey ismin istifa edeceği iddia edildi

THY Yönetim Kurulu eski Başkanı İlker Aycı'ya olan yakınlığı ile bilinen isimler tek tek istifa ediyor

THY'de üst düzey ismin istifa edeceği iddia edildi
16px
24px
15.02.2022 08:37
ABONE OLgoogle

 

Eşiyle birlikte Kazakistan'da bulunduğu sırada olayların patlak vermesi üzerine, çatışma ortamında 30 personelini mahsur bırakıp Türkiye’ye dönen Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı  İlker Aycı, Ocak ayı sonunda istifa etmiş, THY'nin başına ise Ahmet Bolat getirilmişti.

THY İcra Kurulu Üyesi Muzaffer Akpınar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pilotu Mithat Görkem Aksoy Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yakını THY Genel Müdür Yardımcısı Baran Gülbaran gibi isimlerin ayrılmasıyla THY'de yaşanan istifa depreminin ardından yeni bir istifa söylentisi daha başladı.

İddialara göre THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat'ın 2 Şubat'taki atama kararı sonrası genel müdürlük emrine çekilen THY eski Kurumsal İletişim Başkanı Mert Dorman istifa etti. İlker Aycı'ya olan yakınlığı ile bilinen Dorman'ın istifa kararını bugün yönetime sunacağı ve kurumdan tamamen ayrılacağı iddia edildi.

THY'den istifa eden İlker Aycı hangi havayollarına CEO oldu?

THY Yönetim Kurulu eski Başkanı İlker Aycı'ya olan yakınlığı ile bilinen Mert Dorman'ın yerine Rafet Fatih Özgür atandıktan sonra Kurumsal İletişim Başkanlığı, genel müdürlüğe bağlanmış, Dorman da Genel Müdürlük emrine çekilmişti.

THY yönetiminin aldığı bu kararı beğenmeyen Dorman'ın istifa kararını yönetime sunacağı ve kurumdan tamamen ayrılacağı iddia edildi.

Mert Dorman, İlker Kavas'ın istifasından sonra bu koltuğa oturmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde