THY, Akgül Ailesi'ne çalışıyor: Aynı soyada sahip 49 çalışan olduğu ortaya çıktı!

THY, Akgül Ailesi'ne çalışıyor: Aynı soyada sahip 49 çalışan olduğu ortaya çıktı!

Türk Hava Yolları’nda (THY), kurumun İnsan Kaynakları Başkanı Ebubekir Akgül’le aynı soyadına sahip 49 kişinin çalıştığı ortaya çıktı.

THY, Akgül Ailesi'ne çalışıyor: Aynı soyada sahip 49 çalışan olduğu ortaya çıktı!
16px
24px
26.08.2020 10:11
ABONE OLgoogle

Üniversitelerdeki aile kadrolaşmalarının ortaya çıkması ardından Türk Hava Yolları (THY) ile ilgili ortaya çıkan bir bilgi, bu kurumda da benzeri bir kadrolaşma durumu olduğu şüphesini doğurdu. THY’de, İnsan Kaynakları Başkanı Ebubekir Akgül ile aynı soyadına sahip 49 kişinin çalıştığı öğrenildi.

Airporthaber yazarı Murat Herdem, Türk Hava Yollar'ında çalışan 49 kişinin Akgül soyadına sahip olduğunu aktardı.

BİRDEN ÇOK KOLTUK

Hardem’in dün yayımlanan yazısında, konuyla ilgili şöyle bir bölüm yer aldı:

Ülkeyi Kartal İmam Hatip Lisesi ‘uçuruyor’: THY kadrolarına Ensar ve TÜRGEV damgası

"Geçen hafta THY İnsan Kaynakları Başkanı Ebubekir Akgül ile ilgili bir bölüm yazdım. Eksik yazmışım. Ebubekir Akgül, THY'nin ortağı olduğu koltuk şirketi TSİ ile birlikte aynı zamanda THY Spor Kulübü'nün de yönetim kurulu üyesiymiş. Ve bir detay daha...

THY'de 25 civarında Akgül soy isimli çalışan var. Bunların yarısı 2016 ve 2017 sonrasında işe alınanlar... Akrabasıdır demiyorum ama bu kadar Akgül soyisminin şirkette olması ve büyük bölümünün Ebubekir Akgül'ün İnsan Kaynakları Başkanı olduğu dönemde şirkete girmesi, benim dikkatimi çekti. Paylaşmak istedim."

25 BİLGİSİNİ 49 OLARAK DÜZELTTİ

Akgül soyadıyla 25 kişinin çalıştığını yazan Herdem daha sonra bunu sosyal medya hesabından yaptığı düzeltti. Herdem çalışan sayısını yanlış yazdığını ve 49 kişi olduğunu belirtti.

4 KARDEŞ DE THY’DE ÇALIŞIYORLAR!

Ancak bunlar, Akgül hakkındaki ilk dikkat çeken bilgiler değil.

Söz konusu 49 kişinin Akgül’ün akrabası olup olmadığı henüz bilinmese de yakından bilinen akrabalarının THY’de çalıştığı daha önce ortaya çıkmıştı.

Akgül’ün İnsan Kaynakları’na geçişiyle birlikte iki kardeşi de THY’de işe başlarken THY'nin psikolojik hizmetlerinin de ağabeyi Ömer Akgül'e ait Kim Psikoloji adındaki kuruma verildiği ortaya çıkmıştı.

2017 yılındaki yazısında bu bilgileri de aktaran Hardem, “Ne güzel iş değil mi? Allah verdikçe vermiş! Bir değil, iki değil, üç değil, tam dört kardeş bir şekilde THY'ye konumlandırılmış!” demişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde