TGDF'de 18 yıllık Şemsi Kopuz dönemi sona eriyor

TGDF'de 18 yıllık Şemsi Kopuz dönemi sona eriyor

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu Başkanı Şemsi Kopuz, 25 Kasım'da gerçekleştirilen TGDF Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda yarıştığı Değişim Grubu ile aynı oyu almasının üzerine yeniden yapılacak başkanlık seçiminde aday olmayacağını ilan etti

TGDF'de 18 yıllık Şemsi Kopuz dönemi sona eriyor
16px
24px
06.12.2021 13:19
ABONE OLgoogle

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu'nda (TGDF) 18 yıldır süren Şemsi Kopuz dönemi sona eriyor.

Alınan bilgiye göre, federasyonu kurulduğu günden bu yana başkanlığını yapan Şemsi Kopuz, gerçekleştirilen genel kurulda yarışan iki listenin eşit oy alması üzerine yeniden aday olmayacağını ilan etti.

TGDF Olağan Seçimle Genel Kurulu 25 Kasım'da İstanbul'da gerçekleştirildi. Genel kurulda Şemsi Kopuz'un oluşturduğu liste ile federasyonda yenilik isteyen Değişim Grubu'nun listesi yarıştı. İki listenin 37'şer oy alması üzerine seçim aralık ayına ertelendi.

Seçimde istediği sonucu alamayan Şemsi Kopuz, ilk günden bu yana sürdürdüğü federasyon başkanlığı görevine yeniden aday olmayacağını derneklere gönderdiği yazıyla ilan etti.

Kopuz, yazılı açıklamasında, başkan adaylığından çekilme kararı aldığını kamuoyuna deklare ederek, "Ertelenen seçime başkan adayı olarak katılmama kararı almış bulunmaktayım" ifadesine yer verdi.

Öte yandan, alınan bilgiye göre, bu ay içerisinde gerçekleştirilecek seçimli genel kurulda "birlik ve beraberliği" önceleyen TGDF Değişim Grubu'nun kazanmasının daha yüksek olduğu öngörülüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde