TFF Başkanı Nihat Özdemir 'Ben görevi bırakıyorum' diyerek istifa etti! Başkanlık için kimlerin ismi geçiyor

TFF Başkanı Nihat Özdemir 'Ben görevi bırakıyorum' diyerek istifa etti! Başkanlık için kimlerin ismi geçiyor

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir görevinden istifa etti. Görev süresinin dolmasına 1 yıl kalan Nihat Özdemir, 2019 yılında TFF Başkanı olarak seçilmişti.

TFF Başkanı Nihat Özdemir 'Ben görevi bırakıyorum' diyerek istifa etti! Başkanlık için kimlerin ismi geçiyor
16px
24px
04.04.2022 11:27
ABONE OLgoogle

TFF Yönetimi şu anda Kulüpler Birliği ile birlikte toplantı halinde. Saat 14.00'te başlayan toplantıda kulüp başkanları da yer alırken, gündem maddesi maçların yayın ihalesi.

Toplantı öncesinde ise sıcak bir gelişme yaşandı ve Nihat Özdemir'in 1 yıl daha görevi olmasına rağmen görevi istifa etti. NTV'nin haberine göre Özdemir, "Ben görevi bırakıyorum. Hakkınızı helal edin. Bundan sonra Servet beyle görüşeceksiniz" diyerek istifa ettiği öne sürüldü.

TFF'de başkanlık seçimi ne zaman?

Yönetmeliğe göre başkanın ölümü, istifası veya görevini sürekli olarak yerine getirememesi halinde, üç ay içinde tekrar seçim yapılması şartı ile birinci başkan vekili, yoksa ikinci başkan vekili, başkan vekillerinin olmaması halinde de Yönetim Kurulu’nun kendi üyeleri arasından belirleyeceği kişi Başkanlığa vekâlet ediyor.

Nihat Özdemir'in istifası sonrası Türkiye Futbol Federasyonu'na Başkan Vekili Servet Yardımcı vekâleten başkanlık edecek. 3 ay içinde de seçim yapılması bekleniyor.

MEHMET BAYKAN VE ALKIN KALKAVAN İSTİFA ETMİŞTİ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, İdari ve Hukuk İşleri Sorumlusu Mehmet Baykan ve TFF Yönetim Kurulu üyesi sponsorluklar ve pazarlama sorumlusu Alkın Kalkavan istifa etmişti.

KİMLERİN İSMİ GEÇİYOR

Yeni TFF Başkanlığı için Başkan Vekili Servet Yardımcı, TFF Eski Başkan Vekili Hüsnü Güreli, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin isimleri geçiyor.

NİHAT ÖZDEMİR KİMDİR?

Nihat Özdemir 5 Nisan 1950'de Diyarbakır'da doğdu. Evli ve 2 çocuk babası olan Özdemir Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden mezun. Üniversitedeyken Necmettin Erbakan'ın asistanlığını yaptı.

Nihat Özdemir, Limak Holding'in Sezai Bacaksız ile kurucu ortağıdır. 1976 senesinde LİMAK İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.yi kurmuş; Türkiye'nin baraj, sulama tesisleri, boru hatları, arıtma tesisleri, yollar ve fabrika işlerinin yapımını üstlenmiştir. 

Nihat Özdemir, MKE Ankaragücü ve Fenerbahçe'de yöneticilik yapmıştır. Fenerbahçe'de Ali Şen ve Aziz Yıldırım yönetimlerinde yer aldı. Aziz Yıldırım yönetiminde uzun yıllar Fenerbahçe Başkan Vekili olarak görev yaptı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde