TESK, 23 banka ve 30 finans kuruluşuyla protokol imzaladı

TESK, 23 banka ve 30 finans kuruluşuyla protokol imzaladı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu, 23 banka ve 30 finans kuruluşuyla protokol imzaladı. Protokolle, TESK üyesi esnafın borcu yeniden yapılandırılacak.

TESK, 23 banka ve 30 finans kuruluşuyla protokol imzaladı
16px
24px
25.11.2020 15:39
ABONE OLgoogle

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) 23 banka ve 30 finans kuruluşu ile protokol imzalayarak borcunun 24 ay vade ile yeniden yapılandırılmasına imkan sağladı.

Protokole ilişkin açıklama yapan TESK Başkanı Bendevi Palandöken, yapılandırmada en uzun vadenin 24 ay olacağını belirtirken, en fazla 12 aya kadar anapara ve faiz ödemesiz dönem olabileceğini kaydetti. Faiz oranının esnafın talebine göre sabit veya değişken olabileceğini söyleyen Palandöken, yapılandırılan tutarın yüzde 1’ine kadar komisyon alınabileceğini vurguladı.

Yapılandırmaların TL bazında gerçekleştirileceğini dile getiren Palandöken, “Yapılandırılan tutarın en az yüzde 10’unun ödenmesi ve taksitlerin ödeme süresinin geciktirilmemesi koşuluyla kalan tutar için bir kez daha ödeme planı revize edilebilecek. Revize işlemi en fazla iki kez yapılabilecek, revize edilmiş vade, toplamda 72 ayı geçemeyecek.” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde