TBB Başkanı Aydın: Riskler arttı ama yöneteceğiz

TBB Başkanı Aydın: Riskler arttı ama yöneteceğiz

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın bankaların yurt dışından kaynak sağlama ile ilgili bir sıkıntılarının olmadığını ancak risklerin arttığını belirterek, bu riskleri yöneteceklerini belirtti.

TBB Başkanı Aydın: Riskler arttı ama yöneteceğiz
16px
24px
25.03.2021 13:33
ABONE OLgoogle

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bankaların yurt dışından kaynak sağlama ile ilgili bir sıkıntısı olmadığını belirterek; sektörde risklerin arttığını ancak bunları yöneteceklerini söyledi.

Aydın, “Aktif pasif para cinsi açısından uyumsuzluğumuz var, TL tasarrufa ihtiyacımız var… Kendi ulusal para cinsimizden tasarrufları artıracak bir yolu mutlaka bulmamız lazım” dedi.

Aydın, bankacılık sektörünün 2010’da 100 milyar dolar olan öz kaynaklarının dolar cinsinden karşılığının bugün ise 80 milyar dolar olduğunu belirterek, “Bu ortamda sadece bizim güçlü olmamız yetmiyor. Firmaların da dayanıklı olması gerekiyor. Özkaynakla iş yapmayı teşvik etmemiz lazım” diye konuştu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde