Süzer Grubu, Doğa Koleji’yle görüşüyor mu?

Süzer Grubu, Doğa Koleji’yle görüşüyor mu?

 ‘130 kampüslü Doğa Koleji Süzer Grubu’na satıldı’ başlıklı haberde, Metal Yapı ile Süzer Grubu’nun Doğa Koleji’nin satışı konusunda anlaştığı belirtilmişti.

Süzer Grubu, Doğa Koleji’yle görüşüyor mu?
16px
24px
09.11.2019 22:35
ABONE OLgoogle

Süzer Grubu, haberi yalanladı.

Açıklama şöyle:

“Bugün web sitenizde yer alan ‘130 kampüslü Doğa Koleji Süzer Grubu’na satıldı’ başlıklı haberle ilgili olarak sizleri bilgilendirme gereği görüyoruz. Haberde yer alan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Doğa Koleji, Süzer Grubu tarafından satın alınmamıştır. 

Süzer Grubu olarak bizler, ‘kamuoyuyla şeffaf iletişim kurma’ misyonumuzun bir gereği olarak, hazırladığımız bu açıklamayı dikkate almanızı ve okurlarınızla paylaşmanızı önemle rica ederiz.”

‘Aydın Doğan da ilgilendi’ iddiası

Şirkete yakın bir kaynak, Süzer Grubu’ndan önce iş dünyasının üç önemli isminin daha Doğa Koleji ile ilgilendiğini söyledi. İş insanları Aydın Doğan, Hüsnü Özyeğin ve Enver Yücel dev kurumla satın almak üzere ilgilenmiş. 

Doğa Koleji’nin öğrenci sayısı 65 binden 45 bine düştü

Türkiye genelinde 130 kadar kampüsü bulunan Doğa Koleji’nin 45’i franchise sistemi ile faaliyet gösteriyor. Doğa’nın merkez ve franchise dahil toplam öğrenci sayısı ise 45 bin civarında. Ancak bu sayı daha önce 65 bin civarındaydı. Kolejin, öğretmen maaşlarını ödemediği öne sürülüyor.

Doğa Koleji, 2001 yılında eğitimci olan Fethi Şimşek tarafından kuruldu. Şimşek 2011 yılında, Doğa’yı Turkven’e sattı. Turkven de Doğa’yı 2016 yılında Metal Yapı’nın sahibi Ömer Saçaklıoğlu’nu sattı.

Satış sürecinden bir süre sonra Turkven ile Doğa’nın yeni sahipleri arasında kriz çıktı. Turkven tarafı, ödenmeyen çekler nedeni ile icra takibi başlatmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde