Süveyş Kanalı'nda kaza

Süveyş Kanalı'nda kaza

Süveyş Kanalı'nda kısa bir süre karaya oturan yük gemisi ulaşımda aksamaya neden oldu.

Süveyş Kanalı'nda kaza
16px
24px
25.05.2023 05:41
ABONE OLgoogle

Süveyş Kanalı'nda bir kaza daha oldu. Xin Hai Tong 23, geçiş için hizmet sağlayan bir şirket olan Leth Agencies tarafından Twitter'da yayınlanan bir mesaja göre, yerel saatle 07:40'ta başarıyla kaldırıldı. Gemi günün erken saatlerinde karaya oturunca kanaldaki trafiğin bir kısmını durdurdu, ancak Süveyş Kanalı Yetkilisi trafiğin her iki yönde de normale döndüğünü söyledi.

SCA başkanı Osama Rabi, deniz kurtarma ekiplerinin geminin motorunda meydana gelen acil bir arızayla başa çıkmayı başardığını söyledi.

Mısır'ın Süveyş Kanalı, Kuzey Amerika, Avrupa ve Akdeniz'i Orta Doğu ve Asya'ya bağlayan dünyanın en önemli deniz yollarından biridir. Petrol ve gaz da dahil olmak üzere sayısız emtia için önemli bir ulaşım kanalı.

Gemi , 2021'de Süveyş'i bloke ederek dünya ticaretini çalkalayan devasa bir konteyner gemisi olan 400 metre uzunluğundaki Ever Given'in kabaca yarısı uzunluğunda. Ever Given, kısmen kanalın genişliğinden daha uzun olduğu için sıkışmıştı.

Bu yıl kanalda, en sonuncusu Mart ayında olmak üzere, su yolundaki trafikte herhangi bir gecikmeye neden olmayan birkaç karaya oturma gerçekleşti.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde