Suudi şirkete gümrük vergisi piyangosu

Suudi şirkete gümrük vergisi piyangosu

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre yağlık ayçiçeği tohumu ithalatında gümrük vergisi 30 Haziran 2021 tarihine kadar sıfırlandı. Türkiye pazarında en büyük pay Suudi Arabistanlı bir şirkete ait.

Suudi şirkete gümrük vergisi piyangosu
16px
24px
05.11.2020 15:50
ABONE OLgoogle

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre yağlık ayçiçeği tohumu ithalatında uygulanan gümrük vergisi belli süreyle sıfırlandı.

Karara göre 30 Haziran 2021'e kadar bu ürün grubunda gümrük vergisi uygulanmayacak. Kararda aynı tarihe toplu konut fonunun da net 100 kiloya karşı sıfır euro olarak uygulanacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı kararına göre 1 Temmuz'dan itibaren Bosna Hersek, Kosova ve Singapur'dan yapılacak ithalatta ise toplu konut fonu 10 euro/100 kg net şeklinde uygulanacak.  'Artık Türk burgeri değil Yunan burgeri satacağız' diyen Suudi şirket, Türkiye'de yağ sektörünün lider markası çıktı

SUUDİ ŞİRKET PAZARIN LİDERİ

Öte yandan gümrük vergisinin sıfırlanması en çok Türkiye'de faaliyet gösteren Suudi Arabistan sermayeli şirketi olumlu etkiliyor.  Savola Grup, Türkiye'de pazarın lideri konumunda bulunuyor.

1981 yılında kurulan Herfy şirketi, 1998’den bu yana Suudi Arabistan’ın en büyük şirketlerinden biri olan Savola Group bünyesinde yer alıyor.

Türkiye’de “Savola Gıda” adıyla faaliyet gösteren şirket, Türkiye’de yenilebilir yağ sektörünün lideri konumunda. Savola Gıda’nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, “Yudum ve Sırma markalı ayçiçeği, mısır, omega 3 ve kızartma yağlarının yanı sıra Egemden, Brillo, Cielo ve Afia markalı natürel sızma, natürel birinci ve organik zeytinyağları üretiyor.”

Paramedya.com.tr

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde