Suudi Arabistan'da kapatılan Türk okulları yeniden açılıyor

Suudi Arabistan'da kapatılan Türk okulları yeniden açılıyor

Suudi Arabistan'da Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığına bağlı faaliyet yürüten Türk okullarının yeniden hizmet vermeye başlayacağı bildirildi.

Suudi Arabistan'da kapatılan Türk okulları yeniden açılıyor
16px
24px
01.08.2022 13:15
ABONE OLgoogle

Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı davasının Riyad'a devri sonrası Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki ikili ilişkiler "ivme" kazandı.

Suudi Arabistan yönetiminin kararıyla Türkiye'nin tüm çabalarına rağmen başkent Riyad ve diğer vilayetlerde faaliyet gösteren Türk okullarının, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı sonu itibarıyla kademeli olarak kapatılmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, Türk hükümetinin diplomatik temasları ve MEB'in girişimleri ile Suudi Arabistan'da bakanlığa bağlı faaliyet yürüten okullar yeniden hizmete açılacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in, Fransa'nın başkenti Paris'te katıldığı "Eğitimin Dönüştürülmesi Ön Zirvesi" kapsamındaki temasları çerçevesinde Suudi Arabistan Eğitim Bakanı Hamad Al Shaikh ile yaptığı ikili görüşmede, okulların durumu da gündeme geldi.

İki ülke makamlarının temasları sonucunda yeniden açılma kararı alınan okullara yönelik öğrenci kabulleri ve diğer işlemlerle ilgili çalışmalar kısa zamanda başlayacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde