Süre sona erdi! Sadece bir şirket temsilci bulundurmayı kabul etti

Süre sona erdi! Sadece bir şirket temsilci bulundurmayı kabul etti

Türkiye'den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurtdışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarına, temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüklerini yerine getirmeleri için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından verilen süre dün itibarıyla sona erdi.

Süre sona erdi! Sadece bir şirket temsilci bulundurmayı kabul etti
16px
24px
03.11.2020 04:56
ABONE OLgoogle

Bir sosyal ağ sağlayıcının hafta sonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkililerini arayarak, temsilci bulundurmayı kabul ettiklerini ve en yakın zamanda gerekli çalışmalar için Türkiye'ye ekip gönderecekleri öğrenildi.

Daha önce sosyal ağ sağlayıcıları Facebook, YouTube, Instagram, Twitter, Linkedin, TikTok, Dailymotion, Periscope ve VK'nın temsilcileri Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan tarafından yasaya ilişkin bilgilendirilmiş ve sürecin nasıl işleyeceği kendilerine anlatılmıştı.

SEÇİMİ BEKLİYORLAR

Facebook, YouTube, Instagram, Twitter gibi sosyal ağ sağlayıcılarının bugün yapılacak ABD seçimlerinin sonucu ile CHP'nin yasa tasarısına ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuru sonucunun neticelenmesini beklemek istediklerini ilettiği öğrenildi.

Yaklaşık bir aydır sosyal medya yöneticileri ile süren görüşmelerde Türk tarafı yapıcı bir diyalog ile ilerlemeye çalışırken, Türkiye'deki düzenlemenin yalnızca muhataplık için temsilci bulundurma ve Türk vatandaşların verilerinin Türkiye'de kalmasını sağlamak olduğunu da muhataplarına anlatıyor.

BANT DARALTMASI

REKLAM yasağı kararının verildiği tarihten itibaren 3 ay içinde gerekli yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde BTK Başkanı, sosyal ağ sağlayıcının internet trafiği bant genişliğinin yüzde 50 daraltılması için sulh ceza hakimliğine başvurabilecek.

Başvurunun kabulüne ilişkin hakim kararının uygulanmasından itibaren 30 gün içinde söz konusu yükümlülüğün yerine getirilmemesi durumunda BTK Başkanı, sosyal ağ sağlayıcının internet trafiği bant genişliğinin yüzde 90'a kadar daraltılması için sulh ceza hakimliğine müracaat edebilecek.

Barış Şimşek/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde