Süper Lige yükselen ilk iki takım belli oldu

Süper Lige yükselen ilk iki takım belli oldu

Spor Toto 1.Lig'den Süper Lig'e yükselen ilk iki takım belli oldu...  70 puanla lider durumda olan Gençlerbirliği ve 69 puanda ikinciliği garantileyen Denizlispor Süper Lig'e yükseldi.

Süper Lige yükselen ilk iki takım belli oldu
16px
24px
12.05.2019 15:26
ABONE OLgoogle

2010-2011 sezonunda Süper Ligden düşen Denizlispor, 9 sezonun ardından Süper Lige döndü. Kardemir Karabükspor’ı sahasında 6-0 mağlup eden Denizlispor ve deplasmanda Gazişehir Gaziantep’i 2-0 mağlup eden Gençlerbirliği bitime 1 hafta kala Süper Lig’e çıkmayı garantiledi.

Yaklaşık 15 bine yakın taraftarın olduğu Denizli Atatürk Stadı tribünleri maçın ardından adeta karnaval yerine döndü.

Geçtiğimiz İlhan Cavcav sezonunda küme düşen Gençlerbirliği de İbrahim Üzülmez yönetiminde 1 yılın ardından tekrar Süper Lig’e döndü.

SAHANIN ORTASINA BAYRAK DİKMEYE ÇALIŞTILAR

Spor Toto 1’inci Lig’in 33’üncü haftasında sahasında küme düşmesi haftalar önce kesinleşen Kardemir Karabükspor’u konuk eden Abalı Denizlispor’un Süper Lig’e yükselme maçına taraftarlar büyük ilgi gösterdi.  Atatürk Stadı’na saatler önce gelen taraftarlar tribünleri tıklım tıklım doldurdu. Atkı, flama, pankartlarla görsel şov yapan yeşil-siyahlı futbolseverler maçtan önce oyuncuları tek tek tribünlere çağırıp destek verdi. Bir taraftarın ise papağanıyla maça gelmesi renkli görüntüler oluşturdu. Stadı kale arkasında yer alan apartmanların balkonlarından da karşılaşma izlendi.

Denizlispor'un ilk yarıyı 4-0 önde kapattığı maçın devre arasında sahaya binlerce kişi girdi. Daha çok çocuklardan oluşan taraftarlar tek kale maç yapmaya çalışırken, futbolseverler sahanın ortasına bayrak dikmeye çalıştı. İkinci yarının başlamasına kısa bir süre kala taraftarların sahadan çıkması için 2 kez anons yapıldı. Taraftarların tribünlere dönmesiyle takımlar sahaya çıktı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde