SunExpress, krizi fırsata çevirdi, sosyal mesafe satmaya başladı

SunExpress, krizi fırsata çevirdi, sosyal mesafe satmaya başladı

THY ve Lufthansa’nın ortak sahibi olduğu SunExpress havayolu, uçak içinde sosyal mesafeyi parayla satmaya başladı. Şirket, yolcuların yanlarındaki orta koltuğu uçuşa göre değişen fiyatlarla satın alarak boş bıraktırabiliyor.

SunExpress, krizi fırsata çevirdi, sosyal mesafe satmaya başladı
16px
24px
23.11.2020 11:16
ABONE OLgoogle

Tüm dünyayı etkisi altına alan yenit ip koronavirüs (Covid-19) salgınının ilk aylarında dünya genelinde ölüm vakalarının hızla artması üzerine tüm uçuşlar durdurulmuş, tekrar normale dönüş için orta koltukların boş bırakılmasının zorunlu hale getirilmesi gündeme gelmişti.

Sonra ise hiçbir havayolu şirketinin bu yükü kaldıramayacağı düşünülerek bu önlem, havacılık otoriteleri tarafından açıklanan tedbirler listesinden çıkarıldı.

THY ile Lufthansa'nın ortak sahibi olduğu SunExpress Havayolu bu durumu fırsata çevirdi. Buna göre, yolcular yanlarındaki orta koltuğu 60 liraya satın alarak boş bıraktırabiliyor. 

Hava yolu şirketi isteyen yolculara yanlarındaki koltuğu indirimli fiyatla boş bırakma hakkı tanıdı. Şirket dış hat uçuşlarında 39,99 Euro'dan ve iç hat uçuşlarında ise 59,99 TL'den başlayan fiyatlarla yandaki orta koltuk satışı yapıyor. Ortak koltuk rezervasyonu için 3 gün önceden şirketi aramak gerekiyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde