Süleyman Soylu, Engin Sigorta'daki hisselerini kime devretmiş?

Süleyman Soylu, Engin Sigorta'daki hisselerini kime devretmiş?

Sözcü yazarı Çiğdem Toker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun aile şirketi olan Engin Sigorta'daki hisselerini devrettiğini yazdı.

Süleyman Soylu, Engin Sigorta'daki hisselerini kime devretmiş?
16px
24px
02.06.2022 07:12
ABONE OLgoogle

Ticaret Sicil gazetesinin 26 Mayıs 2022 tarihli nüshasında yayımlanan karara göre, Soylu'nun hisselerinin oğlu Engin Levent Soylu ve kızı Fatma Nur Eslem Soylu'ya aktarılmasının ardından şirketteki müdürlük görevi de son buldu.

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Engin Sigorta isimli aile şirketindeki hisselerini oğlu Engin Levent Soylu ve kızı Fatma Nur Eslem Soylu'ya devrettiğini yazdı.

Toker, köşe yazısında, "Herkesin erişimine açık olan Sicil Gazetesi'ni son tarayışımda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Engin Sigorta adlı aile şirketindeki hisselerini devrettiğini gördüm" ifadelerine yer verdi.

Toker, "Soylu, 13 Mayıs 2022 tarihli genel kurulda alınan karar ile 650 bin TL sermaye karşılığı 650 adet hissesini 'hukuki ve mali yükümlülükleriyle' Engin Levent Soylu'ya; 455 bin TL sermaye karşılığı 455 adet hissesini ise yine hukuki ve mali yükümlülükleriyle Fatma Nur Eslem Soylu'ya devretmiş" diye yazdı.

Toker, Ticaret Sicil gazetesinin 26 Mayıs 2022 tarihli nüshasında yayımlanan söz konusu kararda, hisse devirleriyle birlikte, Soylu'nun şirketteki müdürlük görevinin de sona erdiğinin kayda geçtiği bilgisini de aktardı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde