Şükrü Ayalan'dan gazeteciye haber yasağı

Şükrü Ayalan'dan gazeteciye haber yasağı

Eski AKP Milletvekili Şükrü Ayalan, Gazeteci Murat Ağırel hakkında İstanbul 1. Aile Mahkemesi’ne başvurdu. "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun" üzerinden karar veren mahkeme Murat Ağırel'in Şükrü Ayalan hakkında konuşmasını ve yazmasını engelledi.

Şükrü Ayalan'dan gazeteciye haber yasağı
16px
24px
27.01.2023 11:02
ABONE OLgoogle

Gazeteci Murat Ağırel bir süredir ilaç sektörüyle ilgili ses getiren haberlere imza atıyor. Bu haberlerde eski AKP Milletvekili Şükrü Ayalan'a yönelik iddialar da yer alıyor. Ayalan’ın ismi SGK Yurtdışı Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Fatih Çırakoğlu’nun istifa mektubunda da geçiyor. Ayalan’ın ilaç ithalatında usulsüzlük yaptığı, silah kullandığı, zorla senet imzalattırdığı gibi birçok suçlama gündeme geliyor.

Eski AKP milletvekili ise bu iddiaların doğru olmadığını savunuyor ve ardından mahkeme kararıyla köşe yazılarına mahkeme kararıyla engelleme getiriyor.

Şükrü Ayalan İstanbul 1. Aile Mahkemesi’ne başvuruyor. Mahkeme aynı gün toplanıyor ve kararını veriyor. Mahkemenin verdiği kararın üstünde Kararın en üstünde, “6284 Sayılı Kanuna Göre Koruma Kararı” yazıyor. Bu kanun “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair" hükümleri kapsıyor.

Olayı Cumhuriyet Gazetesi'ndeki köşesinde Barış Pehlivan anlattı. Haberde, kararın “Şükrü Ayalan vekilinin beyanına göre aleyhine tedbir talep edilen Murat Ağırel’in müvekkili hakkında asılsız iddia ve ithamlarını, gazeteci kimliğini kullanarak tekrarlama ihtimali yüksek olduğundan, bu itibarla 6284 Sayılı Kanunun 5/1-a-f maddesinde düzenlenen tedbirlerin talepte bulunan lehine uygulanmasının olaya, usule ve yasanın amacına uygun olacağına karar verilmiştir.” ifadeleriyle bittiği yazıldı.

Pehlivan yazısında şu ifadelere yer verdi:

Ve özetle diyor ki mahkeme:

2 ay boyunca...

- Gazeteci Murat Ağırel mağdur Şükrü Ayalan’a yönelik şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama ve küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunamaz.

- Eski AKP Milletvekili Ayalan’ı iletişim araçlarıyla rahatsız edemez.

- Eğer bu kurallara uymazsa, Murat Ağırel mahkeme kararıyla tutuklanır.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde