Sudan'da darbe oldu, ordu Cumhurbaşkanı el Beşir'i görevden aldı

Sudan'da darbe oldu, ordu Cumhurbaşkanı el Beşir'i görevden aldı

Al Mayadeen, Sudan ordusunun Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el Beşir ve hükümeti görevden alma kararı aldığını bildirdi.

Sudan'da darbe oldu, ordu Cumhurbaşkanı el Beşir'i görevden aldı
16px
24px
11.04.2019 05:01
ABONE OLgoogle

Sudan'da ordu, devlet televizyonu ve radyosunu kuşattı, askerler içeriye girdi. Sokaklarda asker ve ordu bünyesindeki Hızlı Destek Kuvvetleri mensuplarının konuşlandığı görülüyor.

Devlet televizyonu ve radyosunda sabahın erken saatlerinden itibaren ulusal marşlar ve şarkılar yayınlanırken, alt yazıda ordunun kısa süre içerisinde önemli bir açıklama yapacağı ifadesi yer alıyor. 

Görgü tanıkları, ordunun başkent Hartum'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı binasını da kuşattığını ifade etti.

'ASKERLER İKTİDAR PARTİSİNİN LİDERLERİNİ GÖZALTINA ALMAYA BAŞLADI'

Sudan'da siyasi kaynaklar, askerlerin iktidardaki Ulusal Kongre Partisi liderlerini gözaltına almaya başladığını belirtti

Sudan'da Uluslararası Hartum havaalanında uçuşlar durduruldu. Havaalanında sadece inişlere izin veriliyor.

BİNLERCE SUDANLI, ULUSAL ORDU KARARGAHINA DOĞRU İLERLİYOR

Öte yandan, Muhalif Sudan Meslek Odalarının (SPA) çağrısına uyan binlerce Sudanlı, başkentteki ulusal ordu karargahına doğru ilerliyor.

'ORDU, EL BEŞİR'İ GÖREVDEN ALMA KARARI ALDI'

Al Mayadeen, konuya dair haberinde "Sudan ordusu, Sudan Cumhurbaşkanı el Beşir ve hükümeti görevden alma kararı aldı" bilgisini geçti.

?Al Hadath Televizyonu da, kaynaklarına dayanarak Sudan Cumhurbaşkanı el Beşir'in istifasını doğruladı.

5 GÜNDÜR GÖSTERİLER DÜZENLENİYORDU

Hartum'da ulusal ordu merkez yerleşkesi çevresinde toplanan göstericiler, 5 gündür Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir'in istifası talebiyle gösteri düzenliyor.

Sudan hükümeti, başkent Hartum'da ulusal ordu karargahı çevresinde süren rejim karşıtı gösterilerde dün 6'sı asker, 11 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Muhalif Sudan Merkezi Doktorlar Komitesi'nin sosyal medya hesabından dün yapılan açıklamada ise gösterilerde, cumartesi gününden bu yana 5'i asker 21 kişinin hayatını kaybettiği, güvenlik güçlerinin gösterilere müdahalesi sonucu 153 kişinin de yaralandığı ifade edilmişti.

Sudan, 19 Aralık 2018'den bu yana hayat pahalılığının protesto edildiği ve Ömer el-Beşir'in görevi bırakmasının istendiği gösterilere sahne oluyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde