Suçsuz yere tutuklandı, milyon dolarlık davayı kazandı

Suçsuz yere tutuklandı, milyon dolarlık davayı kazandı

1981 yılında Alice Sebold isimli üniversite öğrencisine tecavüz ettiği iddiasıyla 16 yıl hapis yatan Anthony Broadwater, New York eyaletine açtığı davayı kazandı. Broadwater, New York eyaletinden 50 milyon dolar alacak.

Suçsuz yere tutuklandı, milyon dolarlık davayı kazandı
16px
24px
27.03.2023 20:33
ABONE OLgoogle

1981 yılında, yazar Alice Sebold’a tecavüz ettiği iddiasıyla 16 yıl cezaevinde kaldıktan sonra geçtiğimiz sene beraat eden Anthony Broadwater, New York eyaletine karşı açtığı 50 milyon dolarlık haksız mahkumiyet davasını kazandı. New York eyaleti, Broadwater’a 50 milyon dolar ödeyecek.

61 yaşındaki Broadwater, davanın yeniden incelenmesi sonucunda tutuklanması ve döneminde yargılanmasında ciddi kusurlar bulunmasının ardından Kasım ayında tecavüz suçlamasından aklanmıştı.

TÜM İTİRAZLARI REDDEDİLMİŞTİ

Broadwater, 1981 yılında, Syracuse Üniversitesi’nde öğrenci olan Alice Sebold’a üniversite kampüsü yakınlarında bir yerde tecavüz etmekle suçlanmıştı. Tutuklu olduğu süre boyunca “tecavüz ettiği” iddialarını reddederek tahliyesini isteyen Broadwater’ın itirazları reddedildi.

Geçtiğimiz yılda ise davanın yeniden incelenmesi, Broadwater’ın tutuklanması ve yargılanmasında verilen kararların ve işlenen sürecin yeniden değerlendirilmesi kabul edildi. Yapılan değerlendirmeler sonucu davada mikroskobik saç analizi de dahil olmak üzere ciddi kusurlar bulundu. Suçsuz olduğu anlaşılan Broadwater ise serbest bırakıldı.

Hapishaneden çıktıktan sonra açıklamalarda bulunan Broadwater, “Aklanacağım günü göreceğimi asla ama asla düşünmemiştim” diye konuşmuştu.

Onondaga ilçe bölge savcısı William Fitzpatrick ise “Özür dilerim diyerek bu dava kapatılamaz. Bu yeterli değil, bu asla olmamalıydı” ifadelerini kullanmıştı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde