Stoltenberg: Türkiye, İsveç ve NATO 12 Haziran'da görüşecek

Stoltenberg: Türkiye, İsveç ve NATO 12 Haziran'da görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile Dolmabahçe'deki ofisinde görüştü. Stoltenberg görüşme sonrası yaptığı açıklamada "İsveç taahhütlerini tamamlamıştır. 12 Haziran'da İsveç, Türkiye ve NATO bir araya gelecek" dedi.

Stoltenberg: Türkiye, İsveç ve NATO 12 Haziran'da görüşecek
16px
24px
04.06.2023 11:34
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i kabulü sona erdi. Dolmabahçe Ofisi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, saat 14.20'de başladı ve yaklaşık 1 saat sürdü.

HAKAN FİDAN İLK KEZ DIŞİŞLERİ BAKANI OLARAK TOPLANTIDA 

Görüşmeye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yanı sıra Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve NATO yetkilileri de hazır bulundu. 

"ORTAK MEKANİZMANIN GÜÇLÜ ŞEKİLDE DEVAM ETMESİNDE ANLAŞTIK"

Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından NATO Genel Sekreteri Stoltenberg açıklamalarda bulundu:

"Türkiye son derece önemli bir NATO müttefikidir. İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasındaki üçlü uzlaşıların altını çizmek istiyoruz. Bugün ve Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak mekanizmanın güçlü bir şekilde devam etmesi için anlaşıya vardık.
Son olarak birkaç ay önce korkunç yıkıma neden olan depremin ardından dayanışma göstermek için buraya gelmiştim. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmemde kendisini yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ettim. 

"TÜRKİYE İSVEÇ VE NATO 12 HAZİRAN'DA BİR ARAYA GELECEK"
Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerini ele aldık. İsveç Türkiye'nin endişelerini gidermek için adım attı. İsveç taahhütlerini tamamlamıştır. 12 Haziran'da İsveç, Türkiye ve NATO bir araya gelecek. NATO'ya üyelik İsveç'i daha güçlü yapacaktır ancak aynı zaman NATO'yu ve Türkiye'yi de daha güçlü yapacaktır."

Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün gerçekleşen yemin törenine de katılmıştı.

 

patronlardunyasi.com

 

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde