Starbucks'ta karton bardak devri bitiyor; İkonik bardaklara ne olacak?

Starbucks'ta karton bardak devri bitiyor; İkonik bardaklara ne olacak?

2025 yılına kadar atıkları azaltmak amacıyla yeniden kullanılabilir bardaklara geçmeyi hedefleyen Starbucks, ikonik karton ve plastik bardaklarıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gitmeye hazırlanıyor.

Starbucks'ta karton bardak devri bitiyor; İkonik bardaklara ne olacak?
16px
24px
16.03.2022 17:14
ABONE OLgoogle

Amerikalı kahve dükkanı zinciri Starbucks, tek kullanımlık bardaklarının değiştirilmesine yönelik bir adım attı.

Kahvelerini tek kullanımlık plastik bardaklarla servis eden Starbucks, birçok şirketin doğayı korumaya yönelik attığı adımı takip ederek, müşterilerin ödünç kupalarla kahvelerini alabileceğini bir yöntem geliştirmeyi planlıyor.

Test aşamasında olduğu söylenen bu yeni uygulamayla, Starbucks, 2025 yılına kadar her müşterinin bir seramik ya da yeniden kullanılabilir kupa ödünç alarak kahve siparişlerinde kullanabilmesini hedefliyor. Buna göre müşteriler, kahveleri karton bardak yerine ödünç aldıkları Starbucks bardaklarında içebilecek.

Müşterilerin bardaklarını geri getirmesi içinse şirket belli miktarda depozito alacak.

İkonik bardaklara ne olacak?

Salgın döneminde Starbucks, müşterilerin kendi kupalarını getirmesini yasaklamıştı. Şirketin bu yeniliği gelecek yılın sonuna kadar ABD ve Kanada’daki Starbucks mağazalarında kullanıma sunacağı söyleniyor.

Karton bardak kullanımını aşamalı olarak sona erdirmek için, bu uygulamalar hayata geçtiğinde bile isteyen müşteriler yine karton ve plastik bardaklarda içeceğini alabilecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde