Starbucks'ın satışları beklentilerden daha fazla düştü

Starbucks'ın satışları beklentilerden daha fazla düştü

Starbucks, ABD'de corona virüs vakalarındaki artışın müşterileri evde tutması nedeniyle üç aylık satışlarda beklenenden daha büyük bir düşüş bildirdi.

Starbucks'ın satışları beklentilerden daha fazla düştü
16px
24px
27.01.2021 10:48
ABONE OLgoogle

Dünyanın en büyük kahve zincirinin global mağaza satışları, 27 Aralık'ta sona eren ilk çeyrekte yüzde 5 düştü.

Refinitiv IBES verilerine göre, ABD'de dünyanın en büyük kahve zincirinin global mağaza satışları, 27 Aralık'ta sona eren ilk çeyrekte yüzde 5 düştü.

Uzmanlar yüzde 3,4'lük düşüş öngörüyordu.

Covid-19 salgınının ikinci dalgası ve beraberinde gelen kısıtlamalar, Starbucks mağazalarında trafiği duraksattı. Ancak, Starbucks'ın en çok büyüdüğü pazarlardan olan Çin'de, corona virüs öncesi tüketici alışkanlıklarının geri dönmesinden ötürü satışlar yüzde 5 arttı.

İkinci çeyrekte ABD'deki satışlarının yüzde 5 ile yüzde 10 arasında artması bekleniyor. Çin'de ise pandeminin bölgeyi vurmasından sonra yaklaşık iki kat artacağını tahmin ediliyor.

Şirket, bu yıl genel olarak toparlanma beklentisini değiştirmedi ve satışların 2021'de yüzde 18 ila yüzde 23 arasında artması öngörüldü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde