Spotify iş gücünün yüzde 2'sinin işine son veriyor

Spotify iş gücünün yüzde 2'sinin işine son veriyor

Çevrimiçi müzik dinleme platformu olan Spotify, bünyesindeki Podcast biriminde çalışan 200 kişinin işine son verileceğini duyurdu. Söz konusu gelişmenin ardından Spotify'ın hisseleri %0,5 arttı

Spotify iş gücünün yüzde 2'sinin işine son veriyor
16px
24px
05.06.2023 20:42
ABONE OLgoogle

Sene başından beri işten çıkarma dalgasının sürdüğü dönemde söz konusu işten çıkarma kararı bu kez Spotify’dan geldi. Gün içerisinde yapılan açıklamada şirketin yeniden yapılandırmak için podcast birimindeki 200 kişiyi işten çıkaracağı söylendi.

Söz konusu işten çıkarma kararı şirket içerisindeki iş gücünün yaklaşık %2’sini oluşturuyor. Bu karar ile birlikte Spotify’ın hisseleri yaklaşık %0,5 yükseldi. Spotify daha önceden 2023’ün başlarında iş gücünün yaklaşık %6’sını işten çıkarmıştı.

Öte yandan Podcast işine başkanlık eden Sahar Elhabashi Pazartesi günü şirketin "stratejik bir yeniden düzenleme yapmak için zor ama gerekli kararı verdiğini" söyledi.

Elhabashi, şirketin daha önce izlenen tek tip yaklaşımla karşılaştırıldığında artık her şov ve içerik oluşturucu için özel bir yaklaşım benimseyeceğini söyledi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde