Spor salonlarına da kadın eli değdi: İşte yatırım şartları…

Spor salonlarına da kadın eli değdi: İşte yatırım şartları…

Kadınlara özel spor salonu konsepti tuttu. Bazılarının şube sayısı artık yüzlerle ifade ediliyor. Bu işin öncü markaları franchising sistemiyle Türkiye genelinde yeni şubeler açıyorlar. İşte yatırım şartları…

Spor salonlarına da kadın eli değdi: İşte yatırım şartları…
16px
24px
10.10.2014 15:05
ABONE OLgoogle
Ersan Çıplak'ın haberi

SPOR 10-15 yıl öncesine kadar sadece meraklısının ilgilendiği bir alandı. Ancak günümüzde bu durum tamamen değişti. Hareketsiz bir yaşam süren ofis çalışanlarından ev hanımlarına, gençlerden çocuklara kadar toplumun çok büyük bir kesimi içinde spor faaliyetleri hızla yayılıyor. Özellikle şehirde yaşayan, çalışan, görünümüne özen gösteren kadınların spor aktivitelerine ilgileri çok fazla. İşte bu talebi karşılamak üzere ‘kadınlara özel spor salonları’nın sayısı sürekli artıyor.

Bu merkezlerin kurulum maliyeti sanıldığı kadar yüksek değil. Hatta kendini kanıtlamış yerli ve yabancı zincirlerden franchise aldığınız takdirde hem riski düşürüp hem de birçok konuda destek sağlanabiliyor. Kadınlara özel spor merkezlerinde uygulanan programlar birbirine benzer özelliklere sahip. Spor yapmak isteyenlerin önündeki en büyük engel olan zaman problemine çözüm öneriyorlar. Bu tarz salonlarda 30 dakikada günlük spor ihtiyacınız karşılayacak bir program sunuluyor. 

Para Dergisi olarak büyüme potansiyeli yüksek ve girişimcilere cazip bir iş imkanı yaratan yeni nesil spor ve sağlık merkezlerini araştırdık. Bu merkezler nerelerde şubeler açacaklar? Hangi il ve ilçelere öncelik veriyorlar? Franchise giriş bedeli ve diğer yatırım şartları nelerdir? İşte, franchising sistemiyle Türkiye genelinde yeni şubeler açmayı hedefleyen Ladies Slim&Fit, B-fit, Portakal Spor ve Shapes For Women’ın büyüme planları…

LADIES SLIM&FIT
Franchise bedeli 30 bin TL 


Ankara merkezli Ladies Slim&Fit, ilk şubesini 2010’da açtı. Şirketin bugün Ankara’da iki, Rize, İzmir ve Mersin’de birer olmak üzere beş şubesi var. Bu şubelerin tamamı franchising sistemiyle açılmış. Önümüzdeki beş yılda şube sayısını 50’ye çıkarmayı hedefleyen Ladies Slim bu doğrultuda girişimlerini sürdürüyor. Bu hedefe ulaşmak için yatırım şartlarını oldukça cazip tuttuklarını belirten şirket yetkilileri girişimcilere düşük yatırımla kendi işini kurma fırsatı sunduklarını söylüyorlar. Ladies Slim’in franchise giriş bedeli 30 bin TL+KDV. Şirket yatırımcılardan sürekli franchise ödemesi almıyor. Franchise alanlara eğitim, yer seçimi, bölge koruması, ekipman temini, pazarlama, ve personel temini konusunda yardımcı oluyor. Ladies Slim&Fit salonlarında hidrolik pistona dayalı ekipmanlarla, günlük spor ihtiyacınız karşılayacak 30 dakikalık özel programlar uygulanıyor. 
Telefon: 0312 311 57 45
E-posta: [email protected]
Web: ladies.com.tr

B-FIT
235 şubesi var 


B-fit kadınlara özel bir spor merkezi. Şirket, 2006’da kurulmuş. Şu anda 235 şubesi var. Bunların tamamı franchising sistemiyle açılmış. Şu an hazırlıkları devam eden ve yakında açılmak üzere olan şubeler şu şekilde sıralanıyor: İstanbul (Kartepe, Çekmeköy, Tuzla, Ümraniye, Esenevler, Gültepe), Mersin (Pozcu), Ankara (Elvankent, Batıkent Çakırlar), Eskişehir (Vişnelik). 
Şirket, franchising sistemiyle yeni şubeler açmaya devam ediyor. B-fit’in franchise giriş bedeli İstanbul için 39 bin TL+KDV, Anadolu’daki iller için 35 bin TL+KDV şeklinde belirlenmiş. Ortalama işletme sermayesi ise 55-65 bin TL arasında değişiyor. Bu rakama franchise giriş bedeli dahil. Sürekli franchise ödemesi aylık 350 TL+KDV. Ayrıca reklam katılım payı olarak ayda 175 TL+KDV alınıyor.
Firma önümüzdeki dönemde yeni açılacak salonlar için bazı illere öncelik verecek. Bunlar Afyonkarahisar, Kütahya, Kayseri, Ordu, Konya, Karaman, Antalya, Zonguldak şeklinde sıralanıyor. B-fit sadece kadın girişimcilere franchise veriyor. erkekler yüzde 50 ortak olabiliyor. Ancak işletme yönetiminin tamamen kadın ortakta olma şartı var. Franchisee’lerde spor eğitimi ya da tecrübe aranmıyor. Bir B-fit şubesi için gereken minimum alan 100 metrekare olarak belirlenmiş. Bu alanın içerisinde minimum 40 metrekare spor bölümü için ayrılıyor. Ayrıca bir soyunma odası, iki duş ve tuvalet ve bir de kafe bölümü yer alıyor. B-fit girişimcilere bir takım destekler sunuyor. Bu destekler şube açılış desteği, reklam ve tanıtım desteği, hedef verme, performans ölçümlemesi ve takibi olarak sıralanıyor.
Telefon: 0216 700 22 17
E-posta: [email protected]
Web: b-fit.com.tr

PORTAKAL SPOR 
10 yeni şube açacak 


2002’den bu yana faaliyet gösteren Portakal Spor, kadınlara özel bir spor merkezi. Türkiye genelinde 50 şubesi var. Yılsonuna kadar bu sayının 60’a çıkarılması hedefleniyor. Şirket, franchising sistemiyle Türkiye genelinde yeni şubeler açacak. Portakal Spor Kadınlara Özel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezleri Kurucusu Burcu Işık Aykanat, “Girişimcilere küçük bütçelerle kendi işlerinin sahibi olma fırsatı sunuyoruz” diyor.
Portakal Spor’un franchise giriş bedeli 20 bin TL+KDV. Dekorasyon için 15-20 bin TL gerekiyor. Reklam katılım bedeli dördüncü aya kadar alınmıyor. Daha sonra ayda 300 TL talep ediliyor. Sürekli franchise ödemesi ise yok. Portakal Spor salonu açmak için 120-140 metrekarelik bir işyeri gerekiyor. Bunun 40-50 metrekaresi egzersiz salonu, 10-12 metrekaresi iki adet duş ve soyunma odası olarak ayrılıyor. Ayrıca 15 metrekaresi dinlenme bölümü (vitamin bar, kafe) olarak kullanılıyor. Kalan bölüm ise müşteri karşılama merkezi olarak değerlendiriliyor. 
Bu merkezlerde 18 farklı üniteden oluşan istasyonlarda ve günde sadece 30 dakika sürede spor yapmaya olanak sağlayan ‘PS Sistemi’ uygulanıyor. Programda her 30 saniyede bir istasyon değiştiriliyor. 
Telefon: 0212 669 80 71
E-posta: portakalspor.com.tr
Web: portakalspor.com.tr

SHAPES FOR WOMEN
Salon maliyeti 35 bin TL 


İzmir merkezli Shapes For Women, kadınlara özel bir spor merkezi. 2007’de kurulan şirket 2008’den bu yana franchise veriyor. Shapes For Women’ın Türkiye genelinde 40 şubesi var. Bunların tamamı franchising sistemiyle açılmış. Bir şubenin yatırım tutarı isim hakkı ve ekipmanlar dahil 35 bin TL. Bu rakama uygun yer bulma, ana istasyon adı verilen sekiz fitness ekipmanı ve 12 ara istasyon, web tabanlı üye takip yazılım sistemi ve açılış öncesi eğitim programı da dahil. Shapes for Women’nın reklam katılım payı yıllık bin-bin 500 TL olarak belirlenmiş. Sürekli franchise ödemesi olarak ayda 350 TL alınıyor. 
Shapes For Women, yer seçimi konusunda çok titiz davranıyor. Yeni açılacak şubenin doğru bir lokasyonda olması için franchise adayına destek sunuluyor. Tüm salonların aynı olması için salon içlerinde kullanılacak duvar boyalarından zemine kadar her ayrıntının standartları var. Bu standartlar çerçevesinde şirketin mimarı tarafından çalışma yapılıyor. 
Shapes For Women salonlarındaki ekipmanlar kadın fizyolojisine göre tasarlananmış. Çalışma prensipleri hidrolik pistona dayalı. Yani itme/çekme gücüyle çalışıyor. Bu sayede her çalışmada birden fazla kas grubunun çalışması sağlanıyor. Sistem, ana istasyon adı verilen sekiz fitness ekipmanıyla dönüşümlü olarak kullanılan ve ara istasyon adı verilen 12 ekipmandan oluşuyor. Müzik eşliğinde 35 saniyede bir gelen sinyalle ekipman değiştiriliyor. Böylece salon içerisindeki dinamizm hiç düşmüyor. Her tur 10 dakikada tamamlanıyor. Katılımcıların günlük spor ihtiyacı 10 turda karşılanıyor. 
Telefon: 0232 463 64 69
E-posta: [email protected]
Web: shapesturkey.com 

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde