Spielberg ‘Ermeni Soykırımı’ filmi mi yapacak?

Spielberg ‘Ermeni Soykırımı’ filmi mi yapacak?

Yönetmen Steven Spielberg ve senarist Steven Zaillian 'Ermeni soykırımı' konulu film çekecek iddiası

Spielberg ‘Ermeni Soykırımı’ filmi mi yapacak?
16px
24px
14.02.2012 12:53
ABONE OLgoogle

Oscar ödüllü yönetmen Steven Spielberg, arşivindeki Yahudi soykırımı ile ilgili belgelerin yanına ‘Ermen soykırımı’ ile ilgili dosyaları da eklediğini açıkladı. Bu açıklama, Ocak 2011’de gündeme gelen Spielberg ‘Ermeni soykırımı’ konulu bir film çekecek iddiasını tekrar gündeme getirdi.

'Schindler'in Listesi' filminde birlikte çalışan yönetmen Steven Spielberg ve senarist Steven Zaillian, bu kez '1915 soykırımı' için bir araya geliyor iddiaları Ermeni basınında yer aldı.

‘1915 Ermeni soykırımı’nı konu alan bir film için Spielberg ve Zaillian, Ermeni Ulusal Sinema Merkezi'yle masaya oturduğu ve filmde dünyaca ünlü isimlerin rol alacağı belirtildi.

'SCHINDLER'İN LİSTESİ'

Spielberg'in yönettiği 1993 yapımı 'Schindler'in Listesi', 'tüm zamanların en iyi filmleri' arasında gösteriliyor. 300 milyon doların üstünde gişe hasılatı elde eden film Oscar, Altın Küre, BAFTA ve Grammy ödülleri kazanmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde